У столиці створять єдину інформаційну базу культурних пам'яток

27 июл, 13:41

Проект рішення про створення єдиної інформаційної бази пам'яток культурної спадщини  міста Києва підготували депутати Київради від фракції «Об'єднання «Самопоміч» Людмила Березницька та Андрій Таранов.

Вони запевняють, що створення такого  веб - ресурсу забезпечить  киянам вільне та відкрите ознайомлення з культурною спадщиною столиці, її фактичного стану та порушень, які  були виявлені при обстежені пам'яток архітектури.

«Сьогодні у відкритому доступі є реєстр пам'яток, в якому розкривається інформація лише щодо їх територіального розміщення. Враховуючи відсутність зведеної бази об'єктів культурної спадщини міста, в якій би розкривалась  інформація технічного стану будівель, наявності чи відсутності приписів, унеможливлює належний  громадський та публічний контроль за збереженням таких об'єктів», - розповідає Людмила Березницька.

Створена інформаційна база буде містити:

-          Інформацію щодо технічного стану об'єктів;

-          Охороні договори, що укладені із власниками пам'яток;

-          Дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках культурної спадщини;

-          Інформацію щодо заходів реконструкції та музеєфікації;

-          Дозволи на проведення будівництва та  ремонту ;

-          Історичну довідку об'єктів культурного надбання.;

Відповідальність за наповнення ресурсу інформацією поклали на Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради.

Наразі, проект рішення підтриманий постійною комісією міськради з питань культури, туризму та інформаційної політики.  Наступною, проект розглядатиме комісія з питань бюджету.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/396725.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua