• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спроможність швидко знайти винних у вбивстві Павла Шеремети стане індикатором ефективності правоохоронної системи

    Опубликовано: 2016-07-26 08:49:38

    Трагедія, що забрала життя відомого журналіста Павла Шеремети, є, по суті,  лакмусовим папірцем відносно здатності України гарантувати захист свободи слова та працівників медіа. Цілком припустимо,  що зухвале та демонстративне вбивство журналіста в центрі столиці скоєно задля  дискредитації України на міжнародній арені. Тому зараз влада повинна вжити всіх зусиль для максимально швидкого розслідування і притягнення до відповідальності винних у цьому жахливому злочині.
    На цьому наголосили в УСПП та Антикризовій раді громадських організацій.
    «Винні в цьому злочині повинні бути знайдені та покарані якнайшвидше – це найголовніше завдання на даний час. Напередодні П.Шеремета, керівництво «Української правди» заявляли про те, що за ними стежать, однак до ефективних правоохоронних дій це не призвело. Тому, на нашу думку, злочин оголює проблему недореформованості вітчизняної правоохоронної системи. Успішність діяльності правоохоронців – і в оперативному розслідуванні резонансних злочинів, і в превентивних заходах», - підкреслив президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.
    Нагадаємо, навіть за офіційною статистикою, в державі продовжує зростати рівень злочинності. Наприклад, до 20% більше грабежів, крадіжок тощо. Серед причин посадовці називають соціальну ситуацію, безробіття та незаконну міграцію зброї.
    В той же час, ділова спільнота вітає миттєву реакцію щодо резонансного замаху на П.Шеремету на найвищому рівні, а також широке залучення до розслідування представників Євросоюзу та США.
    «Це доводить, що Україна зацікавлена в прозорому та ефективному розслідуванні того, що сталося. Тому антиукраїнським силам використати дану трагедію як привід для дестабілізації чи залякування потенційних українських партнерів, інвесторів, іноземних кореспондентів навряд чи вдасться», - зазначив Анатолій Кінах.
    Він висловив глибоке співчуття рідним та близьким Павла Шеремети, підкресливши, що Україна глибоко сумує за таким талановитим, чесним професіоналом та людиною, яким був загиблий журналіст. Українець не за походженням, проте за душею та сумлінням, він багато зробив для розвитку свободи слова, незаангажованої публіцистики та суспільного дискурсу в нашій країні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.