• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ірина Сисоєнко: Рада виділила додатково 182 млн на закордонне лікування пацієнтів

    Опубликовано: 2016-07-16 20:43:02

    «Сьогодні, 15 липня, в останній день роботи парламенту я змогла переконати Бюджетний комітет ВР погодити рішення про виділення додаткових коштів в сумі 183 млн грн на державну програму "Лікування громадян України за кордоном". Ці кошти буде перекинуто з Державної програми «закупівлі мамографів вітчизняного виробника» - зазначила заступник голови комітету з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєно.
    Фінансування програми «Лікування громадян України за кордоном» є тим останнім шансом на життя для наших хворих, що стоять в черзі МОЗ України, але за браком коштів на рахунках у МОЗ не можуть отримати медчну допомогу. Ці кошти також будуть спрямовані на лікування героя України пана Петраківського. Нарешті, МОЗ зможе оплатити тих пацієнтів, які потребують термінового лікування, і нам більше не доведеться в такому екстренному режимі шукати можливості для рятування життя, як у випадку з Вікторією Гонгало" - зазаначила парламентар
    "Переконана в тому, що кожне людське життя є безцінним. А поки держава в середині нашої країни, не створить умов для лікування важкохворих піцієнтів зі складними патологіями та не запровадить трансплантацію, ми повинні зробити все можливе, щоб зберегти людські життя".
    Паралельно працюємо, аби були прийняті нові закони, що створять належні умови для лікування таких пацієнтів в Україні.
    Нагадаємо
    При прийнятті бюджету на 2016 рік була вирахувана потреба у фінансуванні державної програми лікування за кордоном на суму 364 млн грн. Але, на жаль, під час ухвалення бюджету на цю програму було виділено лише 202 млн. За період з початку року майже всі ці кошти витрачені. Але станом на сьогодні 47 українців потребують термінових оплат і термінового виїзду за кордон.
    Ця програма повинна була бути дофінансована,оскільки  для 47 осіб, які зараз офіційно поставлені в чергу Міністерства охорони здоров'я, потрібно було  ще додатково 183 млн гривень. Які сьогодні було виділено.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.