• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наявність адвокатського свідоцтва не звільняє від відповідальності – А.Ситник

    Опубликовано: 2016-07-07 10:43:21

    В ході досудового розслідування діяльності створеної народним депутатом О.Онищенком злочинної організації детективами НАБУ встановлена злочинна група, що діяла під прикриттям осіб, які мають свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

    Ці особи,  прикриваючись гарантіями, наданими їм Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», здійснювали реєстрацію фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності та супроводжували їх незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

    Вказаною діяльністю за даними слідства займалися, зокрема, адвокати А.Циганков, О.Копусь та В.Маковський. На причетність до вказаного злочину перевіряються й інші особи, в тому числі й адвокати.

    Із зазначених трьох адвокатів, за місцем проживання та роботи яких проводилися обшуки, представництво інтересів підозрюваних у так званій «справі Онищенка» здійснює лише адвокат Циганков. В ході досудового розслідування встановлено, що з його офісу здійснювалось безпосереднє управління коштами, отриманими внаслідок злочинної діяльності з перепродажу державного газу. При цьому А.Циганков, зловживаючи наданими законодавством адвокатськими гарантіями, перераховував з рахунків фіктивних підприємств кошти на власний розрахунковий рахунок.

    Представництво інтересів самого народного депутата О.Онищенка  здійснює АО «Авер Лекс», до якого жоден із зазначених вище адвокатів не входить. Будь-які слідчі дії щодо адвокатів обʼєднання «Авер Лекс» не проводились.

    «Перед законом рівні усі - і народні депутати, і адвокати. Наявність будь якого свідоцтва чи посвідчення не звільняє від відповідальності.  На всі випадки використання адвокатського свідоцтва для прикриття співучасті у здійсненні злочинної діяльності НАБУ буде реагувати відповідно до закону. Також бюро залишає за собою право у встановленому законом порядку та за наявності передбачених законом підстав проводити весь спектр необхідних слідчих дій щодо будь-яких категорій громадян, у тому числі й адвокатів», - підкреслив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

    Нагадуємо, 5 липня 2016 року в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування»  у відповідності до КПК України на підставі ухвал слідчого судді було проведено 21 обшук, серед яких вісім обшуків у приміщеннях та автомобілях, що належать чи використовуються адвокатами А.Циганковим, О.Копусь та В.Маковським.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.