• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роз’яснення щодо обшуків у приміщеннях адвокатських компаній

    Опубликовано: 2016-07-05 15:43:10

    У засобах масової інформації поширюється інформація щодо численних обшуків, які нібито з порушенням законодавства проводять детективи Національного антикорупційного бюро України. Враховуючи суспільний інтерес, повідомляємо наступне.

    Дійсно, у вівторок, 5 липня, детективи НАБУ проводять обшуки в офісах двох адвокатських компаній та за місцем проживання трьох адвокатів. Метою даних обшуків є отримання доказів, які доводять або спростовують причетність адвокатів до конвертації коштів, здобутих внаслідок реалізації так званої «газової схеми О.Онищенка».

    Обшуки санкціоновані відповідними ухвалами суду, що були надані 4 липня 2016 року, і проводяться у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

    Наголошуємо, що детективи НАБУ діють виключно в рамках чинного законодавства. Відповідні ухвали суду було винесено із дотриманням вимог Кримінального процесуального кодексу та Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Речі і документи, до яких заборонено доступ відповідно до 161 статті КПК не вилучалися.

    Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.