• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для залучення коштів треба працювати активніше

    Опубликовано: 2016-06-06 08:35:50

    "Децентралізації і реформуванню...потрібно вчитись". Проблеми, які доводиться долати об'єднаним тергромадам в Україні на шляху децентралізації, зокрема і на Полтавщині, обговорили під час зустрічі голова обласної ради Олександр Біленький та ідеолог децентралізації, директор з науки Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук.
     
    "Для того, щоб реформування пришвидшилось, державі потрібно, найперше виконати зобов'язання перед тими громадами, які вже об'єднались", - вважає голова обласної ради Олександр Біленький.

    - Виконання гарантій прямих бюджетних відносин з Мінфіном, дотації і преференції - усе це покаже громадам переваги об'єднання.  Сьогодні громади зрозуміли - альтернативи цьому процесу немає. І підтримка піонерів децентралізації і реформи ще більше б переконала їх в успішному кінцевому результаті, - сказав Олександр Біленький.
      
    "Треба просто зуміти взяти цю допомогу", - переконаний у свою чергу Анатолій Ткачук. На його думку, сьогодні потрібно надзвичайно уважно поставитись до створення проектів на фінансування потреб громад з Державного фонду регіонального розвитку" - переконаний Анатолій Ткачук.

    - Сьогодні тергромади не дуже охоче подають проекти на конкурс ДФРР. І даремно - це досить значне фінансування. Громади нарікають - потрібно ж підвести фінансове обґрунтування проекту, і називають це головною причиною затягування процесу. Хочу розвіяти цей міф - для участі у конкурсах ДФРР потрібна приблизна вартість впровадження ініціативи громади - і його вже буде розглядати спеціальна комісія Мінрегіонбуду, до якої я вхожу, - сказав експерт-науковець.

    "Тим часом Полтавщина активізувалась у напрямку саме співпраці з фондом регіонального розвитку", - говорять у Полтавській облдержадміністрації.

    - Ми практично завершили формувати перелік проектів наших громад на фінансування з фонду. До 21 червня ми плануємо завершити цю роботу і взяти участь у конкурсі, - повідомила директор департаменту економічного розвитку Полтавської облдержадміністрації Інна Іщенко.
     
    Також під час зустрічі обговорили цілком конкретні напрямки співпраці. Олександр Біленький і Анатолій Ткачук визначили тему розвитку історико-туристичних брендів Полтавщини. І тут працюватимуть над популяризацією теми скіфської спадщини. На території області розташовувалось величезне скіфське місто Гелон - осередок тодішньої культури і торгівлі. Зокрема з нього і вирішили робити культурно-туристичну перлину Полтавщини. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.