• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна повинна зробити торгову співпрацю з ЄС максимально ефективною

    Опубликовано: 2016-06-02 11:15:00

    Наша держава  приділяє надзвичайно високе значення торгівельним стосункам з Європейським Союзом, основи яких визначені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи зону вільної торгівлі. Ми розглядаємо розширені торгово-економічні стосунки з Європою як серйозний шанс прискорити модернізацію вітчизняної індустрії, створити максимально сприятливий інвестиційний клімат, захистити права власника та інвестора. Таку думку президент УСПП Анатолій Кінах висловив під час дискусії «Як торгувати з сусідами. Політика сусідства та політика розширення», яка відбулася в рамках Європейського бізнес-саміту, що проходить зараз в Брюсселі. 
    Результати цієї дискусії,  як і інших на бізнес-саміті,  сприятимуть   доповненню торговельної стратегії ЄС «Торгівля для всіх: на шляху до більш відповідальної торговельної та інвестиційної політики», яка була оприлюднена Європейською Комісією наприкінці 2015 року. Нині інституції ЄС за участі провідних ділових асоціацій Європи, кращих бізнесменів континенту та всього світу намагаються  сповна втілити в життя цю  амбіційну та далекоглядну стратегію, забезпечити доступ для європейських компаній до інших країн, особливо для малих та середніх підприємств.
    «Роблячи серйозні кроки  в рамках  вільної торгівлі з ЄС, намагаючись швидко адаптуватись до європейських стандартів та регламентів, ми намагаємось  зробити співпрацю з ЄС максимально ефективною: домогтися, щоб його  фінансова допомога, інвестиції сприяли доступному кредитуванню для суб’єктів господарської діяльності України, працювали на  модернізацію економіки, а не покривали різні дефіцити, доходили до конкретного підприємства, допомогли «поставити на ноги» малий і середній бізнес, який є запорукою формування потужного середнього класу, гарантією демократичних перетворень в державі. Наполягаємо, політика сприяння Україні щодо розвитку торгово-економічних стосунків обов’язково має  бути удосконалена», – наголосив Анатолій Кінах.
    Він погодився з думкою багатьох учасників бізнес-саміту, які підкреслювали складність торгівлі на зовнішньому та внутрішньому ринку ЄС саме для  малого бізнесу. Отже, необхідно докладати більше зусиль для допомоги невеликим компаніям, щоб вони так само скористалися можливостями вільної торгівлі,   більш активно впливали на  торгову політику ЄС.
    Лідер українського ділового співтовариства підкреслив, що реформування торгової політики ЄС на всіх етапах цієї масштабної та непростої роботи, яка напряму впливатиме на Україну, має передбачати активну участь представників громадянського суспільства,  асоціацій та об’єднань бізнесу, чисельних досвідчених експертів. Українські промисловці і підприємці, спираючись на своє представництво в Брюсселі,  готові брати участь в цьому процесі.
    На його думку, Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі між ЄС та Україною, яка набрала чинності 1 січня 2016 року, являє собою важливу віху у відносинах між ЄС та Україною, і наша держава разом з європейськими партнерами  має докласти усіх зусиль, щоб  використати економічні переваги Угоди, значно  покращити бізнес-клімат і залучити необхідні іноземні інвестиції.
    Нагадаємо, в Брюсселі триває Європейський бізнес-саміт, співорганізатором якого вперше виступає УСПП. Наша делегація, яку очолює президент УСПП Анатолій Кінах,  складає близько  50 поважних підприємців, політиків та лідерів громадської думки та ставить за мету максимально привернути увагу інвесторів до вітчизняного потенціалу, значно збільшити експортні можливості українських товаровиробників.
    Саміт зібрав  більше 2 тис. учасників з країн ЄС, представників високих інституцій Євросоюзу. Почесними гостями заходу є Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц, Президент Європейської Ради Дональд Туск, Високий Представник ЄС Федеріка Могеріні, Президент Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард тощо.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.