• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початку року ПриватБанк знешкодив 240 кібершахраїв

    Опубликовано: 2016-05-30 14:45:33

    З початку 2016 року Службою безпеки ПриватБанку припинили діяльність 240 кібершахраїв, які намагалися використовувати сучасні технічні та технологічні можливості для несанкціонованого доступу до рахунків і коштів клієнтів.
     
    Як повідомила прес-служба банку, за всіма випадками кіберполіцією відкрито кримінальні провадження. Понад 150 шахраїв виявлено та затримано поліцією, з них 73 уже осуджено, у тому числі 46 – до реальних строків позбавлення волі.
     
    «Проти шахраїв у банку працює одна з найбільш сучасних систем антифроду, що в більшості випадків виявляє та зупиняє діяльність шахраїв ще до того, як вони можуть отримати доступ до карток клієнтів, – відзначає керівник Служби безпеки ПриватБанку Станіслав Крижановський. – Якщо ж клієнти банку так чи інакше «допомогли» шахраям, які користуються прийомами соціальної інженерії, ми робимо все можливе, щоб заблокувати можливість використання викрадених коштів, установити шахраїв і передати матеріали в поліцію».
     
    За інформацією Служби безпеки банку, у Харківській області судом присуджено 5 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна двом шахраям, що підступно змусили ввести в банкоматі фальшиві дані авторизації власника платіжної картки банку. Після отримання інформації про несанкціоновані операції з карткою банкіри не тільки заблокували рахунки шахраїв, але й змогли встановити їхнє місцезнаходження та передати поліції.

    За даними ПриватБанку, минулого року співробітники Служби безпеки банку, взаємодіючи з правоохоронними органами, зупинили діяльність 1 477 кібершахраїв, з яких 387 уже засуджено на різноманітні строки тюремного ув’язнення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.