• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта презентувала марку «Іван Марчук: «Скажи мені правду. 1994»

    Опубликовано: 2016-05-12 17:21:00

    12 травня в Будинку зв’язку Києва з нагоди 80-річчя з дня народження українського народного художника України Івана Марчука відбулася урочиста церемонія спецпогашення поштової марки «Іван Марчук «Скажи мені правду. 1994» за участі генія сучасності Івана Марчука, міністра культури Євгена Нищука та керівника Укрпошти Ігоря Ткачука. Окреме вітання, квіти та подарунок ювілярові від Президента України Петра Порошенка  передав радник Президента Юрій Богуцький.
    «Сьогодні вся творча спільнота України вітає з ювілеєм народного художника України Івана Марчука. Укрпошта також приєдналася до привітань і спеціально до цієї знаменної події випустила поштову марку та художній конверт, на яких увічнені безцінні шедеври майстра. Відсьогодні ці філателістичні поштові мініатюри розлетяться по нашій країні. Українці - талановита, сильна та багата на геніїв нація. Україна має знати і шанувати своїх геніїв, своїх митців. Тому ми хочемо, що ці марки та конверти побачили усі наші земляки. Це наша гордість, наше надбання», – сказав керівник Укрпошти Ігор Ткачук.
    Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва. Увійшов до рейтингу 100 найвизначніших геніїв сучасності, який склала британська газета «The Daily Telegraph» у 2007 році.
    На поштовій марці представлена картина Івана Марчука «Скажи мені правду» із циклу «Голос моєї душі», на конверті – портрет художника та фрагмент картини із циклу «Погляд у Безмежність». Крім того, на презентації марки були виставлені оригінали картин «Я вийшла з лісу» та «Скажи мені правду» на основі яких були створені ескізи штемпеля «Перший день» і поштова марка.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.