• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява Президента Американської торговельної палати в Україні з нагоди Міжнародного дня інтелектуальної власності

    Опубликовано: 2016-04-27 08:41:08

    26 квітня ми відзначаємо Міжнародний день інтелектуальної власності, що є чудовою нагодою підкреслити важливість захисту прав інтелектуальної власності та дізнатися більше про те, як саме наявність та повага до цих прав впливає на розвиток бізнесу та інновацій в країні.
     
    Незнання або відкрите ігнорування вимог законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності призвело до поширення Інтернет-піратства. Прийняття антипіратських законів, що відповідатимуть міжнародним зобов’язанням України, а також своєчасне виявлення та запобігання порушень у сфері інтелектуальної власності, допоможуть вирішити цю проблему. Реалізація Стратегії кібербезпеки України передбачає використання ліцензійного програмного забезпечення ключовими державними інституціями. Легальні програмні продукти допоможуть Україні уникнути цілої низки безпекових загроз, серед яких витік даних та фінансові втрати.
     
    На даний момент в Україні працюють декілька сертифікованих організацій колективного управління. Проте, жоден ліцензійний платіж не доходить до законних правовласників. Закриття шахрайських організацій та сертифікація легітимних сприятимуть розбудові чіткої і прозорої системи. Прийняття відповідного законодавства забезпечить зрозумілі, передбачувані процедури авторизації і розподілу роялті.
     
    Наявність підробок загрожує майбутньому процвітанню та економічному зростанню України. Широкий обіг підробленої продукції (особливо ліків та хімікатів) становить серйозну загрозу здоров’ю людей, навколишньому середовищу та загальному іміджу країни. Шляхом удосконалення законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності, забезпечення належної імплементації та об’єднання зусиль ключових державних органів ми створимо стабільну, ефективну і передбачувану систему захисту прав інтелектуальної власності.
     
    Уряд, ділова спільнота та громадянське суспільство України мають спрямувати зусилля на викорінення корупції.  Для боротьби з вищезгаданим соціальним недугом можна використовувати правило трьох «П» (превентивність, публічність та покарання). Існує декілька механізмів протидії корупції у сфері захисту прав інтелектуальної власності. Серед них заміна державних службовців, (якщо вони відмовляються переглянути власну поведінку та спосіб мислення), підвищення заробітної плати сумлінним працівникам держапарату, зменшення бюрократії, впровадження передових технологій, прийняття та дотримання єдиних правил гри для всіх, а також зміцнення слідчих потужностей ключових антикорупційних органів країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.