• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НКЦПФР включила 10 емітентів до списку фіктивних

    Опубликовано: 2016-04-22 08:32:31

    НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на засіданні, що відбулося 21 квітня 2016 року, зупинила обіг цінних паперів 10 емітентів та включила їх до Списку емітентів, що мають ознаки фіктивності.
     
    Підставою для прийняття Комісією таких рішень стала відсутність емітентів за місцезнаходженням юридичної особи та неподання до Комісії регулярної річної інформації за 2014 рік.
     
    Нагадаємо, що відповідність емітента одночасно цим двом ознакам фіктивності, є безумовною підставою для включення його до списку емітентів, що мають ознаки фіктивності та зупинення обігу цінних паперів.
     
    Загалом до Списку емітентів, що мають ознаки фіктивності, були включені:
     
    ВАТ «УКРАЇНСЬКА ТОРГІВЕЛЬНО-ПРОМИСЛОВА ГРУПА «АРАМІТ»
    ПАТ «ЗНВКІФ «БІТ КАПІТАЛ»
    ПАТ «ЗНВКІФ «ІНВЕСТИЦІЇ ПЛЮС»
    ПАТ «ЗНВКІФ «ЮНІОН КАПІТАЛ»
    ПАТ «ВТ»
    ПАТ «МИРОНІВСЬКИЙ ЗАВОД КЕРАМІЧНИХ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ»
    ПАТ «ПАВЛОГРАДСЬКИЙ ЗАВОД СИНТЕТИЧНИХ СМОЛ ТА ПЛАСТИЧНИХ МАС»
    ПРАТ «СК «ПЕРЛИНА СТРАХУВАННЯ»
    ПАТ «РУБІЖАНСЬКИЙ ЗАВОД ХІМІЧНИХ ВОЛОКОН»
    ПрАТ «УКРАЇНСЬКА МІЖНАРОДНА ФОНДОВА БІРЖА»
     
    Що стосується ПрАТ «УМФБ», то Комісія визнала цінні папери емітента такими, що мають ознаки фіктивності та зупинила їх обіг. Крім того, Комісія прийняла рішення анулювати ліцензію ПрАТ «УМФБ» на провадження професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку. Нагадаємо, що за рішенням НКЦПФР від 16.04.2015 року № 540 дія ліцензії ПрАТ «УМФБ» була призупинена у зв’язку з перевіркою щодо правопорушення.
     
    Наявність цінних паперів емітентів, що мають ознаки фіктивності, в портфелях інститутів спільного інвестування є нагальною проблемою ринку. «Комісія буде і надалі активно працювати над виявленням фіктивних цінних паперів та оприлюднювати результати своєї роботи у цьому напрямку. Адже пріоритетним завданням для регулятора є захист інтересів інвесторів та запобігання правопорушенням на ринку», – зазначив Ігор Назарчук, Член НКЦПФР.
     
    Додамо, що станом на 29 лютого 2016 року вартість цінних паперів в активах ІСІ, обіг яких зупинено та цінних паперів емітентів, що мають ознаки фіктивності, становить 2,520 млрд. грн.
     
    З рішеннями Комісії щодо зупинення обігу цінних паперів, зупинення торгівлі цінними паперами на будь-якій фондовій біржі, забороною внесення до системи депозитарного обліку тощо можна ознайомитись на офіційному сайті Комісії у розділі «Контрольно-ревізійна діяльність» (http://www.nssmc.gov.ua/activities/controlaudit).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.