• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗВЕРНЕННЯ Федерації роботодавців України до новопризначеного Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

    Опубликовано: 2016-04-18 12:28:36

    ЗВЕРНЕННЯ
    Федерації роботодавців України
    до новопризначеного Прем’єр-міністра України
    Володимира Гройсмана


    Шановний Володимире Борисовичу!

    Федерація роботодавців України, як найбільш впливове та представницьке об’єднання національного бізнесу, вітає Вас із призначенням на посаду Прем’єр-міністра України.

    Український бізнес завжди готовий до відкритого діалогу. Ми переконані, що повне взаєморозуміння бізнесу, профспілок та влади дозволить згуртувати зусилля всього суспільства навколо єдиної мети – виведення економіки країни з кризи. Українські та іноземні інвестори чекають від нового Уряду дієвих та швидких кроків, спрямованих на відновлення національної економіки та створення нових робочих місць.

    Змушені констатувати, що наразі бізнес та інвестори не розуміють соціально-економічної політики держави, плану виходу з економічної кризи. Через це українська економіка, фактично, зупинилася, продовжується стрімке скорочення робочих місць.

    Саме тому українська бізнесова спільнота, об'єднавши свої зусилля з профспілками, провідними європейськими та українськими експертами і науковцями, розробила і представила в кінці 2015 року власний План модернізації України. Цей документ описує стратегію розвитку України на десятирічний строк. Його виконання дозволить залучити в економіку країни багатомільярдні інвестиції.

    Серед основних векторів розвитку української економіки у Плані модернізації України виділені наступні: 
    створення умов для розвитку внутрішнього виробництва, зокрема, розвитку переробної промисловості з високою доданою вартістю;
    створення умов для розвитку малого та середнього бізнесу і залучення інвестицій в Україну;
    концентрація зусиль для просування вироблених в Україні товарів на зовнішніх ринках;
    активізація розвитку бізнесу за рахунок забезпечення захисту права приватної власності, зниження податкового навантаження і створення прогнозованої та послідовної реалізації державної політики у податковій сфері, стабілізації банківської системи, боротьби з корупцією, створення якісної системи державного управління.

    Нагальним питанням є стабілізація економічної ситуації. Бізнес-спільнота підготувала конкретні пропозиції:
    26 першочергових кроків з реформи фіскальної політики, гарантування права власності, безпеки ведення бізнесу та забезпечення економіки необхідними фінансовими ресурсами;
    чотири пакети законопроектів, спрямованих на стимулювання залучення інвестицій; підтримку експорту; проведення фіскальної реформи із подальшим запровадженням 5-річного мораторію на внесення змін до фіскального законодавства; реалізації програм секторального розвитку.

    На сьогоднішній день, на виконання Плану модернізації України, у Верховній Раді вже зареєстрована низка законопроектів, частину з яких вже підтримали профільні парламентські комітети.

    Переконані, що реалізація цих кроків дозволить створити умови для покращення бізнес-клімату, відновлення економічного зростання і покращення добробуту громадян на довгостроковій основі.

    Бізнесова спільнота глибоко переконана, що План модернізації України, як важливий стратегічний для розвитку України документ, має бути покладений в основу Програми діяльності нового Уряду.

    Федерація роботодавців України також наголошує на важливості відновлення реального діалогу між Урядом, українськими роботодавцями та профспілками. Необхідно також забезпечити безумовне проходження експертизи у національному бізнес-середовищі всіх проектів нормативно-правових актів, які зачіпають інтереси суб'єктів господарювання. Такою є світова практика.

    Шановний Володимире Борисовичу, Федерація роботодавців України переконана, що об‘єднання зусиль бізнесу, влади та профспілок дозволить якнайшвидше вивести економіку України з кризи, забезпечити економічне зростання, розвиток промисловості та якісно підвищити рівень життя громадян.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.