• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий уряд має відійти від імітації реформ та працювати в єдиній команді з суспільством і бізнесом

    Опубликовано: 2016-04-18 11:32:03

    Новий  уряд  має  шанс стати дієвим лише за умови високої відповідальності, відмови від імітації реформ і діалогу та за тісної роботи із представниками реального сектору економіки та громадськими організаціями. На цьому наголошують в УСПП та Антикризовій раді громадських організацій.
    «Головне для нового уряду – формування чіткої програми: що повинне бути зроблене, коли, ким та якими ресурсами, з персональною відповідальністю виконавців. Друге – потрібно заручитися підтримкою суспільства та бізнесу, адже прийняті рішення будуть тільки тоді ефективними, коли за ними довіра реального сектору економіки, громадянського суспільства.  Бізнес, до прикладу, вже сформував перелік таких «кризових точок», що мають бути вирішені невідкладно та пропонує відповідний механізм для цього. Про це йшлося і на Українському форумі бізнесу, і на Національному форумі «Трансформація України». Є готовий ресурс, Антикризова програма спільних дій влади і бізнесу, яку напрацювала Антикризова рада громадських організацій у складі майже ста ділових об’єднань України.  Тому надзвичайно важливо, щоб новий уряд, попри його партійне формування, не «скочувався» до політиканства і голослівних заяв, а почав працювати в практичній площині разом з неурядовими експертами, бізнесом, громадськістю», – підкреслив президент УСПП, голова Антикризової ради Анатолій Кінах.
    На думку промислової спільноти, роботу чинного уряду не можуть не ускладнити такі фактори, як непрозорість, кулуарність його  формування, політична заангажованість членів Кабміну, відмова від принципу технократичної професійної команди та  консультацій  з громадянським суспільством під час прем’єріади.  Країна вкотре отримала політичний продукт – результат закулісних домовленостей та торгів. Саме це потребує від урядовців величезної відповідальності, значних моральних якостей, готовності радитись з професіоналами з профільних організацій та структур бізнесу.
    Ділова спільнота України давно акцентує на падінні рівня державного управління соціально-економічною, промислово-підприємницькою сферами, погіршення інвестиційних умов, відсутності спрямованої комплексної державної підтримки національного товаровиробника на світових ринках. Тому від нового уряду бізнес чекає стратегічних та галузевих програм, які містили б стимули для найбільш розвинутих галузей економіки, дозволяли максимально використати можливості вільної торгівлі з ЄС.
    Окремим питанням залишається подолання надзвичайно високого рівня корупції та якісного оновлення фіскальної політики, що була «заморожена» раніше з огляду на відсутність єдності в державному менеджменті, парламенті.
     «Маємо дуже відповідальний момент, від якого залежить, чи Україна поступово виходитиме на траєкторію економічного зростання чи і далі намагатиметься вижити, нічого для цього не роблячи, при цьому втрачаючи підтримку міжнародних партнерів. Максимальна співпраця влади і суспільства, бізнесу, програмність, а не хаотичність дій та рішень – ось рецепт майбутнього успіху»,  – резюмував А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.