• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ревізія на ДП «НАЕК «Енергоатом» триває

    Опубликовано: 2016-04-14 13:30:48

    Фахівці Державної фінансової інспекції України проводять ревізію фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (ДП «НАЕК «Енергоатом») за період з 01.02.2015 по 01.03.2016.

    У межах цієї ревізії державні фінансові інспектори також перевіряють фінансово-господарську діяльність відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом»: ВП «Запорізька АЕС», ВП «Южно-Українська АЕС», ВП «Хмельницька АЕС», ВП «Рівненська АЕС», ВП «Складське господарство» та ВП «Атомкомплект».

    Зазначена ревізія була розпочата 22.03.2016 на виконання урядового доручення із залученням до її проведення представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Також до її  проведення будуть залучені працівники Державної фіскальної служби та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

    Наразі (з 01.04.2016) ревізія призупинена для проведення зустрічних звірок, під час яких буде перевірено достовірність та реальність взаєморозрахунків, що були проведені між ДП «НАЕК «Енергоатом» та його підрядниками, постачальниками і надавачами послуг.

    «Проведення зустрічних звірок, під час яких зупиняється ревізія, передбачене Законом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» та Порядком проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами» № 550, – зазначила Голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова. – Тому будь-які твердження, що на «Енергоатомі» зараз не проводиться ревізія, є якнайменше некоректними».

    Після завершення зустрічних звірок ревізію ДП «НАЕК «Енергоатом» та його відокремлених підрозділів буде поновлено. До участі в ревізії буде залучено представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

    Завершення ревізії планується до середини червня 2016 року.

    Прес-служба Держфінінспекції

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.