• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литва готова посилювати співпрацю в сфері малого підприємництва та зацікавлена в українських товарах

    Опубликовано: 2016-04-06 14:26:54

    Ділові об’єднання Литви готові ще тісніше співпрацювати із українським бізнесом, залучаючи вітчизняних колег до започаткування кооперації, проведення виставкових заходів тощо. Найближчі такі події пройдуть в м. Клайпеда вже на початку літа. Також зацікавлені партнери і в українській продукції, передусім аграрній. Про це йшлося на зустрічі делегації УСПП із профільними литовськими бізнес-асоціаціями.
    Зокрема, сторони відмітили, що кількість двосторонніх контактів та практичних домовленостей  зростає, чому сприяє проведення економічних форумів, галузевих комунікацій тощо. Наразі УСПП обговорив із Конфедерацією промисловців Литви хід підготовки Другого литовсько-українського економічного форуму, що планується провести в грудні у Києві – під час візиту до України Президента Литви.
    Нагадаємо, минулоріч у Вільнюсі форум відзначився високим рівнем представництва, було досягнуто низку практичних домовленостей, в тому числі і про проведення навчання українських підприємців. У рамках його підготовки заплановане засідання двосторонньої Ділової ради, круглих столів тощо.
    Значний акцент робиться партнерами і на можливості працевлаштування наших технічних спеціалістів. Щоправда, для цього необхідне буде подальше спрощення бюрократичних процедур. А поки пропонується допомога в адаптації новітніх навчальних професійно-технічних програм, розроблених в Німеччині та впроваджуваних наразі в самій Литві. 
     «Це питання потрібно винести на рівень Міжурядової литовсько-української комісії, адже це крок до посилення конкурентоспроможності наших фахівців, спрощення модернізації виробництв», – наголосив перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.
    Він розповів, що литовці зацікавлені у кооперації із промисловим комплексом України – є приклади співпраці держпідприємства «Київприлад» із Асоціацією інженерної промисловості Литви (LINPRA) та через неї – напряму із деякими місцевими фірмами.
    Аграрні компанії також висловили інтерес в закупівлі українських зернових. УСПП сприяв налагодженню безпосередніх контактів для розвитку такої співпраці. У перспективі можливе укладення ф’ючерсних контрактів, довгострокових договорів та ін.
    Окрім того, С.Прохоров представив партнерів УСПП  у посольстві України в Литві – для налагодження більш структурованих та широких зв’язків. Там високо оцінили перспективи участі українських майстрів у ярмарках Клайпеди та Вільнюса та пообіцяли всіляко сприяти цьому в подальшому.
    До слова, за результатами зустрічі представника УСПП із мером м. Клайпеда було досягнуто домовленостей про можливість збільшення кількості поставок  української виставкової продукції – особливо напередодні масштабної ярмарки у червні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.