• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта пропонує повернути їй право виплачувати та доставляти пенсії переселенцям

    Опубликовано: 2016-04-06 13:12:12

    Укрпошта пропонує повернути їй можливість виплачувати та доставляти пенсії внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території України, районів проведення АТО та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, внісши відповідні зміни до постанови Кабміну № 637 від 5 листопада 2014 року. Виплати через Укрпошту унеможливлять величезні зловживання коштами Пенсійного Фонду України. Відповідний лист із проектом змін направлено до Мінінфраструктури.
    Нині виплати зазначеній категорії населення здійснюються виключно через АТ «Ощадбанк», переважно із застосуванням платіжних карток. Втім, це не дає можливості проконтролювати отримання коштів саме тими особами, яким вони призначені. Враховуючи, що жодна із банківських установ не здійснює виплату пенсій безпосередньо в руки одержувачам, це унеможливить зловживання під час здійсненні тимчасової реєстрації.
    Нещодавно Мінсоцполітики повідомило, що 40% переселенців незаконно отримують допомогу від держави, а СБУ виявила близько 900 тисяч фіктивних внутрішніх переселенців, через яких щомісяця Держбюджет втрачав щонайменше 1 млрд грн.
    Такого не сталося б, якби виплата та доставка пенсій відбувалась безпосередньо в руки одержувачам через Укрпошту, працівники якої мають можливість ідентифікувати особу. У разі відсутності громадян за місцем тимчасової реєстрації, кошти були б повернуті Пенсійному Фонду.
    Укрпошта неодноразово відповідально забезпечувала надання послуг в надзвичайних умовах, а з початку проведення АТО на сході країни – це єдина установа, що зберегла свою мережу, постійно здійснює виплату пенсій у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення на підконтрольній Україні території. Проте виключення Укрпошти з процесу виплати пенсій переселенцям спрацювало не на користь держави і призвело до колосальних збитків і зловживань.
    Укрпошта має значну розгалужену мережу об’єктів поштового зв’язку, транспортну мережу, що дозволяє доставляти пенсії та грошову допомогу пенсіонерам і одержувачам грошової допомоги безпосередньо додому в усіх населених пунктах країни. Цю послугу надають близько 12 тисяч об’єктів поштового зв’язку та майже 33 тисячі листонош.
    Для порівняння, мережа АТ «Ощадбанк» складається з близько 5 тисяч відділень і банк активно закриває філіали. За 2014-2015 роки було закрито близько 700 відділень, обслуговування клієнтів яких передано до відділень поштового зв’язку Укрпошти. В 2016 році заплановано припинити діяльність ще понад 500 відділень банку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.