• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Створення технократичного уряду – принципово важливе рішення в умовах політичної та економічної кризи

    Опубликовано: 2016-04-05 14:30:40

    Заяви про неможливість сформувати найближчим часом технократичний уряд, що починають поширюватися в кулуарах Верховної Ради та публічному просторі, є деструктивними та такими, що не відповідають дійсності. За таких умов політична та економічна кризи в Україні поглиблюватимуться – через  відсутність злагоджених та прагматичних дій. Поза тим, у самого суспільства та бізнесу є конкретні пропозиції і вони готові тісно співпрацювати із парламентарями, державними менеджерами щодо виходу із кризи, кажуть в УСПП, Антикризовій раді громадських організацій України.
    «Україні зараз як ніколи потрібні фахівці, вільні від вузькопартійних інтересів та особистих рейтингів, які зможуть ефективно проводити складні економічні реформи. А такі дуже потрібні: відновлювати промислове виробництво (падіння на 13%), програми модернізації, розвиток само зайнятості в країні як протидія безробіттю, джерело збільшення доходів населення, надходжень в бюджет. Малий і середній бізнес дуже важливий для зростання середнього класу, в той же час умови для його діяльності несприятливі, не знижується фіскальний та адміністративний тиск. Жодних програм КМУ та НБУ покращення доступу бізнесу до кредитних ресурсів не існує. Все це вкрай негативно впливає на економічний стан в країні», - підкреслює президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.
    Він розповів, що вимога формування уряду на прозорих основах професійності та незалежного підходу висувається діловими та  громадськими організаціями України вже тривалий час. Про це йшлося на Українському форумі бізнесу, що об’єднав більше 200 бізнес-асоціацій, Національному форумі «Трансформація України», до якого входять представники неурядових структур, бізнесу, духовенства, інституцій ЄС тощо.
    Вони єдині у своїх поглядах: «Незалежні фахівці-технократи будуть більш дієвими та ефективними, ніж представники окремих партій та фракцій, обтяжених партійними, особистими, груповими зобов’язаннями, причетні до корупційної метушні навколо ресурсу, перерозподілу власності».
    «Як можуть люди, що сповідують принципи особистої відданості та партійних інтересів, системно працювати задля втілення глибоких реформ? Потрібно змінювати підходи до кадрового формування уряду, і це невідкладне завдання парламенту та Президента країни», - каже Анатолій Кінах.
    В той же час він підкреслив, що публічним простором «гуляють» і деструктивні думки про можливість позачергових перевиборів у ВРУ.
    «Це не на часі. Парламент має працювати і надалі, звичайно ж, сформувавши дієву коаліцію, виконуючи свої обов’язки перед народом України. Сюди належить міцний тандем з урядом, за ефективність якого вони відповідатимуть, інтенсивна робота разом із громадянським суспільством та бізнесом по виведенню країни із економічної кризи та створення умов для підйому економіки», - наголосив він.
    Така пропозиція від бізнесу вже є. Зокрема, затверджена антикризова програма спільних дій влади та бізнесу, на Українському форумі бізнесу напрацьований План невідкладних заходів щодо подолання надзвичайної ситуації в економіці України. Він має лягти в основу діяльності уряду на найближчі 2 роки, переконані ділові асоціації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.