• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дослідження міжнародної технічної допомоги Україні: Європейський Союз та USAID разом покривають 77% технічної допомоги в Україні

    Опубликовано: 2016-04-04 08:28:10

    ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР ідентифікував 1 148 426 637 у.о. міжнародної технічної допомоги (МТД) у рамках 192 діючих проектів в Україні.

    ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР в січні-березні провів дослідження використання інструменту міжнародної технічної допомоги (МТД) урядом України. У дослідженні охоплено 66 державних органів. Ідентифіковано 192 проекти МТД, які реалізовують міністерства, інспекції, агенції, служби та комісії на національному та регіональному рівні.

    Найбільшими донорами Уряду України є Європейський Союз та USAID, що разом фінансують 77% технічної допомоги в Україні. Також в ТОП-10 організації та країн донорів опинились: мережа агенцій ООН в Україні, Державний департамент США, Уряд Німеччини, ОБСЄ, інструменти ЄС - TWINNING та TAIEX, SIDA та EBRD, World Bank та CIDA.

    Відсутні проекти МТД в таких органах: Державна архівна служба України, Державна архітектурно-будівельна інспекція України, Державна казначейська служба України, Державна служба статистики України, Державна служба України з безпеки на транспорті, Державна служба України з лікарських засобів, Державна служба України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Державне агентство з питань кіно, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Пенсійний фонд України, Державне агентство рибного господарства України.

    Респонденти також надали частково інформацію про бюджети проектів, що дозволило встановити кошториси проектів на загальну суму 1 148 426 637 умовних одиниць (вказані суми проектів включають фінансування у євро, доларах США, швейцарських франках, японських єнах, канадських доларах).

    "Наша мета при проведенні дослідження "Міжнародна технічна допомогу Україні - міжнародна діяльність Уряду України в 2015 році" була виявити проекти, їхні бюджети та отримати звіти про виконану діяльність. Ми із захопленням проходимо зараз процес опрацювання наданої інформації, і перші данні ми вже готові представити у квітні. Ми віримо що ця інформація допоможе регіонам України, містам та громадам залучати таку допомогу для розвитку", - зазначив К. Животовський презентуючи дослідження у Києві на прес-конференції 31 березня.

    Найбільша кількість проектів МТД наразі реалізовує Державне агентство України з управління зоною відчуження (19 проектів), Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (17 проектів), Міністерство енергетики та вугільної промисловості України (16 проектів).

    "Зараз ми бачимо спроби встановити як були використані 2.2 млн. доларів на реформу прокуратури. Притягуються до допитів співробітники та громадські активісти. Проблема полягає в іншому - кожного року Уряд отримує значні валютні надходження на реформи та розвиток України, але системи нагляду та моніторингу за ефективністю МТД та реальними витратами проектів в країні немає" - прокоментував дослідження Олег Животовський, голова Ради НГО ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.