• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вірменія зацікавлена у посиленні двосторонніх економічних зв’язків з Україною

    Опубликовано: 2016-03-30 08:42:26

    Члени Президії Міжнародного конгресу промисловців і підприємців зустрілися з  урядовцями Вірменії. Йшлося й про українсько-вірменські зовнішньоекономічні стосунки. Перший віце-президент МКПП, президент УСПП Анатолій Кінах обговорив з колегами актуальні питання нарощування двостороннього товарообігу, інвестиційні можливості країн.  Нагадаємо, група вітчизняних промисловців перебуває наразі в столиці Вірменії, де проходить засідання Президіуму Ради Міжнародного конгресу промисловців і підприємців –  масштабного об’єднання ділових союзів та асоціацій країн Східної Європи, Балтії, Китаю та СНД.
    «Українсько-вірменські двосторонні економічні зв’язки мають величезний потенціал, але з різних  причин не реалізовані сповна.  Так, минулого року товарообіг між країнами впав на 38%, що, з огляду на українські можливості,  зацікавлення наших партнерів у низці позицій українського експорту, повинне бути виправлено», – наголосив лідер ділової спільноти України.
    За його словами, вірменська сторона висловила зацікавлення у продукції вітчизняного АПК, при чому мова йде не про сировину з низькою доданою вартістю, а оброблену продукцію. Також у Єревані готові співпрацювати щодо перейняття досвіду у галузі будівництва та інфраструктури. Є можливості експортувати туди продукцію транспортного, енергетичного машинобудівного комплексу та ін.
    «Вірменія може стати плацдармом для нарощування нашої економічної присутності в азійському регіоні, виході на треті країни», – зауважив Анатолій Кінах.
    УСПП як масштабне ділове об’єднання України готове надавати сприяння у встановленні безпосередніх двосторонніх зв’язків між бізнес-асоціаціями, підприємцями та промисловцями обох країн, подальшому просуванню кооперацій тощо. 
    Довідково. Завданням Міжнародного конгресу промисловців і підприємців є розвиток бізнесових контактів, налагодження взаємовигідних економічних зв’язків, сприяння розвитку механізмів вільної торгівлі.
    Цьогоріч на Президіумі учасники з Молдови, Грузії, України, Казахстану, Німеччини тощо говорили  про вплив національних ділових асоціацій на формування ефективної економічної політики в країнах, можливості запровадження вільних економічних зон, співпрацю із ЄС, а також зусиллях МКПП в реалізації  окремих проектів в агропромисловому комплексі та фінансово-банківській діяльності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.