• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Деснянський районний центр зайнятості: звіт

    Опубликовано: 2016-03-22 09:13:51

    Деснянський район є найбільшим районом м. Києва та найбільшим міським районом України. Водночас, він є найменш розвиненою територією міста Києва та має великий потенціал щодо майбутнього вдосконалення та зростання. Район займає загальну площу 148 кв. км.. Зареєстроване населення 357 тис. осіб. За адміністративними даними наявні робочі місця 72 тис. місць (за потреби 210 тис, місць). Деснянський район і найбільший у м. Києві за кількістю населення, яке потребує соціального захисту.
    Центр було створено за досвідом Німеччини в червні 1995 року. Федеральне відомство по праці Німеччини організувало та провело безпосередньо в м. Києві  навчання персоналу Деснянського центру зайнятості.
               З 2006 року Деснянський районний центр зайнятості очолює директор Зоя Ярмоленко, яка знає службу зайнятості «зсередини» та забезпечує якісне надання соціальних послуг.
    Протягом 2015 року на обліку у Деснянському центрі зайнятості перебувало 6481 безробітних осіб, які потребували допомоги у працевлаштуванні, з них 1294 особи отримали роботу за сприянням центру зайнятості, в тому числі 151 особа започаткувала власну справу шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово. (Протягом січня-лютого 2016 року перебувало 2648 безробітних, з них працевлаштоване 204 особи в тому числі 20 осіб започаткувала власну справу шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово)
    З метою підвищення конкурентоспроможності безробітних громадян, або для отримання нової професії чи зміни її на актуальну, центр зайнятості використовує різноманітні види навчання: навчання на замовлення роботодавців під гарантоване працевлаштування, стажування на підприємствах, навчання за модульними програмами, тощо.  Всього протягом 2015 року 857 безробітних проходили навчання майже за 83 найменуваннями професій та спеціальностей. (Протягом січня-лютого 2016 року 240 безробітних проходили навчання майже за 83 найменуваннями професій та спеціальностей
    Для тих, хто бажає працювати у період пошуку постійної роботи, центр зайнятості укладає договори на громадські та інші роботи тимчасового характеру. Впродовж 2015 року разом із зацікавленими підприємствами, установами і організаціями району укладено 19 договорів  на громадські та інші роботи тимчасового характеру на 63 робочих місця. Завдяки цьому до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 534 безробітних. (Протягом 2016 року укладено 5 договорів на інші роботи тимчасового характеру на 19 робочих місць. У інших роботах тимчасового характеру залучено 23 безробітних).
    Протягом 2015 року спеціалістами відділу профорієнтаційної роботи Деснянського РЦЗ надано 13 660 послуг різним категоріям населення. (Протягом січня-лютого 2016 року надано 2395 послуг).
    Залученню роботодавців до співпраці передує активна роз'яснювальна робота щодо можливостей задоволення центрами зайнятості потреб роботодавців у персоналі і щодо соціального значення діяльності державної служби зайнятості. Перш за все,це спільна робота центру зайнятості та роботодавців щодо  визначення   кола інтересів роботодавця, кадрових проблем кожного підприємства та на підставі здійсненого аналізу запропонувати конкретні послуги, спрямовані на позитивне розв'язання цих проблем. З цією метою протягом 2015 року відвідано 499 підприємств, 630 представників  підприємств прийняли участь у 98 семінарах. (Протягом січня-лютого 2016 року відвідано 35 підприємств, 76 представників  підприємств прийняли участь у 14 семінарах).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.