• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НКЦПФР підтримує ініціативу НБУ щодо спрощення процесу приєднання банків

    Опубликовано: 2016-03-18 09:05:02

    Виступаючи на круглому столі на тему: «Виклик банківській системі-2016: скільки банків залишиться на ринку?» Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку), висловила підтримку Національному банку України щодо реалізації запропонованої ним «Концепції спрощення процесу приєднання банків».
     
    «Безумовно, питання реорганізації для банків є досить актуальним, враховуючи постійно зростаючі вимоги Національного банку. Наразі механізм приєднання банків досить складний та тривалий, тому ми готові підтримати намір НБУ щодо оптимізації цієї процедури та долучитися до розробки відповідних законодавчих актів», - повідомила Алла Папаіка.
     
    Керівник департаменту НКЦПФР також зазначила, що представлена Національним банком концепція потребує доопрацювання в деяких питаннях, зокрема, це стосується здійснення реєстраційних дій в день подання банками відповідних пакетів документів до канцелярії Комісії. «Рішення Комісії приймаються колегіально на її засіданнях, які проходять декілька разів на тиждень, тому опрацювати та зареєструвати документи саме в день їх подання на практиці інколи не можливо», - додала вона.

    Також, в процесі обговорення питань капіталізації банків, Алла Папаіка наголосила на існуючих механізмах спрощеної капіталізації, які вже сьогодні успішно використовуються банками, та звернула увагу на перспективу конвертації субординованого боргу в капітал банків в якості альтернативного джерела збільшення статутних капіталів.

    Алла Папаіка підкреслила, що Комісія завжди відкрита до діалогу та спільної роботи щодо оптимізації та вдосконалення процесів на фінансовому ринку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.