• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тимур Хромаєв: Фінансовий сектор країни не може існувати без небанківського сектору

    Опубликовано: 2016-03-11 11:39:04

    Виступаючи на 12-ій щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital Голова НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) Тимур Хромаєв зазначив, що останній рік був непростим, адже коли новий склад Комісії розпочав свою роботу ринок був дуже подробленим, майже не працював небанківський сектор, широко були розповсюджені маніпуляції цінами цінних паперів, активність торгів була слабкою, на ринку були поширені корпоративні конфлікти.

    Голова Комісії нагадав, що фінансовий сектор країни не може існувати без небанківського сектору. «Ми не зможемо гарантувати стабільність, особливо якщо на ринку існуватиме така отруєна атмосфера. Ціноутворення повинно бути прозорим, саме тому ми активно перешкоджаємо ціновим маніпуляціям, в тому числі шляхом підвищення відповідальності всіх учасників ринку», - зазначив Тимур Хромаєв.

    Очільник регулятора запевнив учасників конференції, що основні зусилля Комісії цього року будуть сконцентровані на трьох напрямках. По-перше, на вдосконаленні регуляторної функції. Нагадаємо, НКЦПФР спільно з міжнародними експертами розробила пакет законопроектів, які приведуть її повноваження у відповідність із міжнародною практикою і загальноприйнятими стандартами функціонування ринків цінних паперів.

    По-друге, на покращенні рівня корпоративного управління. В даному напрямку, за словами Тимура Хромаєва, вже розроблено декілька законодавчих ініціатив, зокрема проект закону про сквіз-аут (№2302а), проект закону про корпоративні договори (№4160), проект закону про врегулювання проблеми «сплячих акціонерів» тощо.

    По-третє, ринку будуть запропоновані нові фінансові інструменти, зокрема більш досконалі корпоративні і муніципальні бонди, деривативи, ф’ючерсні контракти на сировинні активи. «Ми запровадимо на товарному ринку найкращі світові практики. Це додало б стимул розвитку економіки», - запевнив Тимур Хромаєв.

    В рамках конференції відбулося декілька панельних дискусій, зокрема, з міністрами Уряду з питань реформування стратегічних галузей; з Національним банком України, НКЦПФР та представниками міжнародних фінансових організацій таких як МВФ та ЄБРР; дискусія з питань боротьби з корупцією та розвитку громадського суспільства.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.