• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аудит даних в міністерствах як інструмент становлення державної інфраструктури даних

    Опубликовано: 2016-03-03 08:45:41

    У першому некомерційному Інкубаторі для розвитку стартапів на основі відкритих державних даних 1991 за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», відбулася робоча зустріч представників уряду з питання відкриття державних даних.

    «Реформи не можуть відбутися, поки наш державний апарат користується технологіями минулого століття. Зміни можуть відбутися якщо міністри та міністерства почнуть впроваджувати технології. Проведуть аудит даних та реформують бюрократичну систему» — відмітив Олексій Соболєв.

    Перший крок вже зроблено, завдяки Олексію Соболєву та Володимиру Омеляну в Міністерстві інфраструктури за підтримкою Міжнародного Фонду «Відродження» пройшов аудит даних, які збираються та зберігаються в міністерстві та у держпідприємствах. На зустрічі вони поділилися результатами та дали рекомендації як оптимізувати цей процес в інших міністерствах.

    Денис Гурський, керівник SocialBoost:

    «Міністерства, зацікавлені у стартапах на базі відкритих державних даних подивилися методологію проведення аудиту та підтвердили, що вони теж планують проводити аудит. Наступним кроком буде формування офіційного документу, у тому числі для тих хто наразі не бачить необхідності в цьому».

    В результаті зустрічі з представниками Кабінету Міністрів було прийнято рішення скласти перелік проблем міністерств, які необхідно вирішити технологічно. На основі цих задач будуть сформовані вимоги до наступного циклу інкубаційної програми Інкубтору 1991, у якій активні стартапери зможуть розробляти сервіси, виходячи з потреб міністерств.

    Всі представники міністерств на зустрічі погодилися на проведення аудиту даних за процедурою, яка була розроблена під час пілоту в Міністерстві інфраструктури України.

    Окрім того на зустрічі було вирішено створити відкрите опитування, в якому кожен громадянин зможе заявити набори державних даних для відкриття. В першу чергу будуть відкриватися дані з найбільшим рейтингом, по результатах опитування.

    Представники міністерств, що були на зустрічі:

    Володимир Омелян, Міністерство інфраструктури України

    Олена Мініч, Міністерство економічного розвитку та торгівлі

    Владислава Рутицька, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Світлана Коломієць, Міністерство екології та природних ресурсів України

    Олексій Соболєв, Міністерство інфраструктури України

    Олександр Щолоков, Міністерство фінансів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.