• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Всеукраїнський форум бізнесу запропонує сформувати технократичний уряд громадських організацій

    Опубликовано: 2016-02-29 15:08:39

    Об’єктивно, фахово та чесно, з прогнозом наслідків,  проаналізувати соціально-економічну ситуацію в державі, висунути нагальні пропозиції з вирішення кризових проблем на основі Антикризової програми спільних дій влади і бізнесу, цивілізованим конституційним шляхом примусити владу до повноцінного та відповідального діалогу с громадянським суспільством, бізнесом – цьому буде присвячений Всеукраїнський форум бізнесу, який відбудеться 18 березня. Про це сьогодні говорили на оргкомітеті форуму в УСПП.

    «Ініціаторами форуму національного масштабу виступили близько ста об’єднань і асоціацій, які увійшли в Антикризову раду громадських організацій України. Рішення було прийнято наприкінці минулого року, коли став очевидним провал податкової реформи, був поспіхом ухвалений вкрай неякісний бюджет-2016. Ділова спільнота наголошувала на серйозних викликах, які загрожують державній безпеці, ще більш поглиблюють кризу. Нажаль, прогнози справдилися. Економіка країни «поповнила» п’ятірку найгірших у світі, не зроблено жодного кроку, щоб зупинити деіндустріалізацію держави, зоною ризику залишається валютно-курсова політика. Сконсолідувавши на форумі організації та об’єднання бізнесу, громадянське суспільство, представників духовенства, міжнародної спільноти, нам необхідно вийти на системні, програмні методи подолання кризи та модернізації економіки», – наголосив голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.

    Учасники оргкомітету форуму  підкреслювали, що ще на початку лютого Антикризовою радою громадських організацій заявлено про деградацію інститутів державної влади в країні, непрофесіоналізм уряду та неспроможність його до реформ та антикризових дій. Саме тоді було висловлена незадовільна оцінка роботи КМУ та вимога негайно переформатувати уряд. На жаль, за цей час турбулентність навколо вищої ланки виконавчої влади та парламенту ще більш посилилася. Миритися з таким станом справ, на думку громадських організацій, експертів, означає втрачати реальний шанс цивілізованим шляхом вивести країну з кризи, відстояти територіальну цілісність, захистити національну безпеку.

    «Саме тому ми пропонуємо ідею створення технократичного уряду громадських організацій, в якому будуть зібрані найкращі фахівці-практики. Його завданням стане діагностика соціально-економічного стану, напрацювання дієвих пропозицій з його виправлення, глибока робота в середовищі громадянського суспільства з підтримки наших заходів та цивілізований, в рамках законодавства, тиск на владу. Цей уряд намагатиметься припинити імітацію суспільного діалогу, налагодити справжній зворотній зв’язок між суспільством і владою, який вимагає високу відповідальність останньої за свої дії», – вважає Анатолій Кінах.      

    Оргкомітет Всеукраїнського форуму бізнесу обговорив та затвердив порядок організаційно-змістовної підготовки до заходу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.