• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Львівська залізниця за результатами відкритого прозорого тендеру закупила якісне вугілля за найнижчою ціною

    Опубликовано: 2016-02-25 12:59:41

    У листопаді 2015 року Львівська залізниця провела відкриті конкурсні торги на закупівлю 3 тис 68 тонн кам’яного вугілля, яке використовують для опалення вагонів пасажирських потягів під час поточного опалювального сезону.

    У конкурсних торгах взяли участь 5 компаній із наступними пропозиціями:

    АТ «Любельське вугілля «Богданка» - 2 011,32 грн за тонну;

    ТзОВ «Укрпроменерго» (м. Дніпропетровськ) – 2 245,00 грн/т;

    ПП «Нова перспектива» (Волинська область, с. Милуші) – 2 290,00 грн/т;

    ТзОВ «Торговий дім «Тепло» (м. Львів) – 2 350,00 грн/т;

    ТзОВ «Західукрпостач» (Волисьька область, м. Нововолинськ) – 2 350, 00 грн/т.

    За результатами торгів до оцінки пропозицій були допущені АТ «Любельське вугілля «Богданка» та ТзОВ «Торговий дім «Тепло», переможцем згідно з законодавством, обрали найбільш економічно вигідну пропозицію АТ «Любельське вугілля «Богданка», яка дешевша на 339 грн за тонну.

    Окрім того, вугілля, запропоноване АТ «Любельське вугілля «Богданка» має значно кращі якісні показники. Так, для українського вугілля марки ДГ (13-50) згідно ДСТУ 7146:2010 передбачені граничні показники золи 10,0%, вологи – 14,0%, тоді як вугілля АТ «Любельське вугілля «Богданка» має якісні показники золи не більше 7,0%, вологи – не більше 9,0%. Калорійність польського вугілля становить 6500 ккал/кг, тобто при згорянні 1 кілограма вугілля виділяється 6500 ккал, що на 11% більше, аніж вугілля іншого походження.

    Додамо, Антимонопольний комітет України за скаргою одного із учасників проводив перевірку прозорості та законності проведення вказаних конкурсних торгів, і жодних порушень у процедурі не було виявлено. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.