• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейці обирають зручність та безпеку: кількість безконтактних транзакцій у Європі вже перевищила 1 млрд

    Опубликовано: 2016-02-23 08:53:09

    Кількість безконтактних транзакцій MasterCard і Maestro в Європі зросла на 150 %, і торговці та емітенти максимально використовують можливості безконтакту.

    Європейці продовжують активно користуватися  безконтактною технологією для здійснення платежів, а загальна кількість транзакцій MasterCard та Maestro, опрацьованих в 2015 році, зросла на 150 % порівняно з 2014-м та сягнула понад 1 млрд. У середньому 13 % транзакцій в європейських торгових точках, опрацьованих MasterCard у четвертому кварталі 2015 року, були безконтактними.

    Понад дві третини європейців сьогодні вважають безконтактну технологію більш захищеною, ніж традиційні форми оплати. Адже безконтактні платежі — це не тільки швидка і зручна, а й безпечна альтернатива готівці, що має найсучаснішу багаторівневу систему захисту. Дослідження показало1, що кількість карток, мобільних телефонів та інших пристроїв для безконтактної оплати стрімко збільшилася на 121 %, а всього на безконтактні транзакції MasterCard і Maestro споживачі витрачали на 183 % більше порівняно з минулим роком. Згідно з даними, у 2015 році було випущено на 50 % більше безконтактних карток і «розумних» пристроїв.

    Сьогодні вже більше 10 європейських країн мають в обігу понад 5 млн безконтактних карток та «розумних» пристроїв. Загалом розрахуватися безконтактно можна у 74 країнах світу, зокрема в Естонії та Ісландії, які нещодавно потрапили на безконтактну мапу Європи.

    У 2015 кількість торгових точок, що приймають безконтактні платежі, зросла на 72 % порівняно з 2014 роком. Більше того, за оцінками MasterCard, безконтактними картками та «розумними» пристроями MasterCard чи Maestro вже можна скористатися у понад 4 млн торгових точок в різних куточках світу. 

    Розвиток безконтактної технології також приносить користь емітентам. Аналіз даних MasterCard показав, що можливості безконтактних платежів та додаткова цінність, яку вони несуть, роблять картки більш перспективними, ніж гаманці, адже генерують більше витрат. Збільшення витрат — це результат не лише нових безконтактних транзакцій, а й суттєвого зростання загального обсягу транзакцій.

    Кріс Кангас, керівник Департаменту безконтактних розрахунків MasterCard у Європі, повідомив: «Нове дослідження виявило, що в Європі понад 48 %  повсякденних покупок здійснюються на суму до 25 євро, а тому не виходять за рамки ліміту для миттєвої безконтактної оплати (у більшості країн для здійснення покупки на суму понад 25 євро оплату потрібно підтвердити ПІН-кодом). У Нідерландах і Великобританії цей показник ще вищий, а саме 55 % і 59 % відповідно. Так чи інакше, споживачі відкриті для використання цієї технології».

    За 2015 рік у Чехії 77 % (майже 4 з 5) здійснених в торгових точках опрацьованих компанією MasterCard транзакцій були безконтактними. У Польщі цей показник становив 55 % (більше половини), 40 % в Угорщині (4 з 10), 38 % у Словаччині (більше ніж 1 з 3), 13 % в Іспанії і 9 % в Нідерландах (майже 1 з 10).

    Сьогодні в Україні також активно розвиваються безконтактні платежі: за даними НБУ, у третьому кварталі 2015 року кількість активних безконтактних платіжних карток зросла на 113 тис. одиниць (9,3 %) у порівнянні з попереднім кварталом і склала понад 1 млн 327 тис. Кількість платіжних терміналів, що приймають безконтактні розрахунки у торгових точках, збільшилася на 11 тис. (16,3 %). Більше того, у 2015 році українці почали активно розрахуватися безконтактно у громадському транспорті: за даними київського метрополітену, понад 7 тис. пасажирів щодня оплачують проїзд у метро своїми банківськими картками. Нагадаємо, що, окрім київського метрополітену, безконтактні платежі доступні також у фунікулері та швидкісному трамваї Києва та в паркоматах у Львові.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.