• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тільки мир в Україні дозволить нам вийти з глибокої економічної кризи, - Вадим Горан

    Опубликовано: 2016-02-22 08:44:11

    Головним бажанням українців залишаються мир і повернення до нормального життя. Люди неймовірно втомилися від війни і проблем, пов'язаних з нею: втратою близьких людей, житла, роботи, високих цін і загального відчуття тривоги. Без сумніву, відновлення миру безпосередньо залежить від вирішення фінансової проблеми. Також, дуже гострим залишається питання людських відносин.

    Ці питання сьогодні піднімав Глава МГО «Луганське земляцтво» і керівник Асоціації «Східне партнерство» Вадим Горан під час семінару з питань розробки Концепції державної цільової програми «Відновлення та розвиток миру в східних регіонах України».

    Під час свого виступу він акцентував увагу присутніх на тому, що відновлення територій безпосередньо залежить від реінтеграції населення.

    «Війна проклала величезну розділову смугу в думках, свідомості і настроях людей. Сьогодні навіть самі луганчани і донеччани, які проживають на підконтрольній і непідконтрольній Україні території вже слабо знаходять між собою спільну мову», - сказав Вадим Горан.

    За його словами, українські політики і чиновники на даний момент практично нічого не роблять для об'єднання громадян і підтримки прагнення до толерантного ставлення один до одного.

    «Як правило, роботу в цьому напрямку проводять громадські організації», - підкреслив керівник Східного партнерства.

    Він повідомив учасникам семінару, що у лютому цього року Луганське земляцтво і ряд інших громадських організацій об'єдналися в асоціацію «Східне партнерство» для того, щоб вирішувати ці проблеми спільно і домогтися позитивних результатів. Адже лише будучи активним учасником подій, можна зіграти дієву роль.

    «Основна мета нашої асоціації - це відновлення миру і економіки Донбасу, реінтеграція територій, адаптація переселенців», - сказав Вадим Горан.

    Керівник Асоціації повідомив, що вони вже розробили програму «Народна дипломатія».

    «Мета цієї програми - відновлення спілкування і співпраці жителів підконтрольних територій Луганської і Донецької областей з жителями непідконтрольних територій, стимуляція особистих, професійних і культурних зв'язків», - розповів громадський діяч.

    Також, він навів один з прикладів реалізації цієї програми: «це створення адресної електронної газети, яка буде постійним майданчиком для обміну думками та новинами».

    Прес-служба МГО «Луганське земляцтво»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.