• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держгеокадастр закликає народних депутатів якнайшвидше прийняти законопроекти, спрямовані на децентралізацію в розпорядженні землями

    Опубликовано: 2016-02-17 15:25:21

    Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру  виступає за передачу повноважень щодо розпорядженням земельними ділянками за межами населених пунктів органам місцевого самоврядування та закликає народних депутатів якнайшвидше прийняти необхідні для реалізації цієї реформи законопроекти.

    Функція з розпорядження землями історично не притаманна Держгеокадастру та має бути делегована територіальним громадам. Ця позиція неодноразово озвучувалася посадовими особами відомства, а також підтверджується підтримкою проектів нормативно-правових актів, спрямованих на врегулювання цього питання та оптимізацію земельних відносин, – №№ 2279, 3510, 3510-1, що були узгоджені Держгеокадастром.

    Держгеокадастр повністю розділяє стурбованість народних депутатів щодо фактів зловживань у сфері земельних відносин, які подекуди виявляють на місцях, та вживає всіх можливих заходів для боротьби з ними. Внутрішні перевірки, що проводяться в системі органів Держгеокадастру, а також тісна співпраця з правоохоронними органами спрямовані на викриття  корупціонерів та запобігання появі нових. Однак точкові заходи не можуть принципово змінити загальної проблеми, яку слід вирішувати радикально шляхом передачі повноважень з розпорядження землями. Впровадження цих глобальних змін – прерогатива парламенту.

    «Ми закликаємо депутатів не зволікати з прийняттям законопроектів 2279, 3510 або альтернативного 3510-1, які дозволять підвищити ступінь прозорості процедур у земельній сфері, а також передати функції з розпорядження землями територіальним громадам, що дозволить чітко формувати дохідну частину місцевих бюджетів у частині плати за землю», – заявив Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

    Прес-служба Держгеокадастру

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.