• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Одноразова грошова допомога членам сімей працівників міліції, які загинули перебуваючи в районах проведення АТО через незалежні від них причини, має виплачуватися

    Опубликовано: 2016-02-12 12:36:31

    З такою пропозицією звернулася до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.
    Йдеться, зокрема, про сім’ю загиблого капітана міліції К., за зверненням матері якого здійснюється провадження Уповноваженого з прав людини. Капітан міліції в жовтні 2014 року загинув, перебуваючи у службовому відрядженні в складі сил та засобів антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
    Причиною смерті став випадковий постріл колеги через необережне поводження зі зброєю, коли загиблий відпочивав після чергування.
    Міністерство внутрішніх справ України відмовляє членам сім’ї загиблого у виплаті одноразової грошової допомоги, передбаченої статтею 23 Закону України «Про міліцію», мотивуючи тим, що нібито смерть не пов’язана безпосереднім виконанням обов’язків по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю.
    «Особи рядового і начальницького складу, які залучені до складу сил та засобів АТО і перебувають в районі її проведення, вже тільки своєю присутністю запобігають терористичній діяльності, тобто кримінальним правопорушенням, що і є боротьбою зі злочинністю, та постійно, без обмеження добовими рамками та режимом робочого часу, перебувають під загрозою отримання поранень чи навіть загибелі як в місцях виконання бойових завдань, так і в місцях розташування, якщо ці місця знаходяться в районі проведення АТО», – зазначила Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська.
    За словами Омбудсмана, загибель працівників міліції саме в таких умовах через незалежні від них причини є такою, що сталася під час виконання службового обов’язку по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю, а відтак МВС має забезпечити виплату одноразової грошової допомоги, передбаченої статтею 23 Закону України «Про міліцію», членам родин загиблих.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.