• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська дала доручення здійснити моніторинговий візит до місця дислокації 53-ої окремої механізованої бригади ЗСУ на полігоні «Широкий Лан»

    Опубликовано: 2016-02-10 12:04:33

    Як зазначила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, необхідність такого візиту обумовлена численними повідомленнями щодо незадовільних умов розміщення та забезпечення військовослужбовців 53-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України на полігоні «Широкий Лан» (Миколаївська область). Через такі умови окремі з військовослужбовців 8 лютого 2016 року були вимушені самовільно покинути місце розташування бригади та пішки рушити до м. Миколаєва для звернення до вищого військового керівництва.
    За наявною інформацією, з вказаними військовослужбовцями зустрівся військовий прокурор Миколаївського гарнізону, якому вони подали відповідне звернення.
    Про системність проблем у 53-ій бригаді свідчить і те, що за попереднім місцем тимчасового розташування на полігоні в смт Черкаське (Дніпропетровська обл.) також мали місце недоліки в організації належних умов розташування та всебічного забезпечення особового складу, про що йшлося в сюжеті програми Слідство.Інфо, який вийшов 3 лютого 2016 року на Першому телеканалі.
    Враховуючи викладене, Валерія Лутковська дала доручення регіональному координатору взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Миколаївській області здійснити моніторинговий візит до місця дислокації 53-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України на полігоні «Широкий Лан» з метою перевірки реального стану розміщення, харчування, лазнево-прального обслуговування та іншого забезпечення особового складу (грошового, речового, медичного тощо), а також питань дотримання прав і свобод військовослужбовців під час проходження військової служби.
    Про результати моніторингу та заходи, що вживаються командуванням бригади, органами військового управління для вирішення існуючих проблем, буде поінформовано Уповноваженого з прав людини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.