• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Крухмальов: ДФС «забула» про 24 млрд. боргу українському бізнесу

    Опубликовано: 2016-02-03 14:59:02

    Озвучена головою фіскальної служби Романом Насірова сума заборгованості з ПДВ перед українськими підприємствами у розмірі 12 млрд грн - не що інше, як маніпуляція з цифрами та спотворення офіційної звітності. Таку думку у своєму блозі висловив Сергій Крухмальов ,член політради партії «Успішна країна».

    Як зазначає політик, фактично, борг держави перед бізнесом з відшкодування ПДВ на 1 січня 2016 склав 36,2 млрд грн.

    За його словами, в ДФС не помилилися, говорячи про 12 млрд грн замість 36, просто у звіті йдеться про активні залишки. А ось на якій підставі фіскальна служба ділить залишки на активні і неактивні, і чому приховали останні - залишається загадкою, відзначає він.

    «ДФС «забула» про 24 млрд. боргу українському бізнесу. Щоб переконатися в цьому, пропоную провести простий арифметичний розрахунок. Так, за січень-грудень 2015 року платниками ПДВ заявлено до відшкодування з бюджету 71,7 млрд грн. Додамо до цього числа 32,9 млрд грн залишку невідшкодованого податку на початок 2015 року та віднімемо те, що було повернуто в минулому році, а саме, 68,4 млрд грн. Разом, отримуємо цифру - 36,2 млрд грн. Саме ці кошти підлягають відшкодуванню підприємцям України», - пояснює Крухмальов.

    За його словами, всього з обороту платників ПДВ на 1 січня 2016 витягнуто більше 95 млрд грн.

    Нагадаємо, що в 2016 році уряд очікує отримати додатково 70 млрд грн податку на додану вартість від бізнесу, тобто на 39,2% більше, ніж торік.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.