• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадянське суспільство наполягає на необхідності двостороннього відповідального діалогу з владою

    Опубликовано: 2015-12-01 08:49:40

    Саме про це йшлося  під час дискусії на  другому засіданні Національного форуму «Трансформація України» сьогодні в Українському домі в Києві. Після Революції гідності в країні не відбулося   принципової зміни якості політичної системи та влади.  Трансформація держави  в умовах безпрецедентних ризиків вимагає постійного діалогу влади і суспільства, влади і бізнесу, плідних розвинутих комунікацій за стандартами відкритого суспільства та ефективного зворотного зв’язку. З такою думкою погодилися  найповажніші люди нашої країни та міжнародного співтовариства –  Предстоятель УПК Київського Патріархату  Філарет, протоієрей УГКЦ в Україні Олекса Петрів, голова духовного управління мусульман в Україні Шейх Ахмед Тамім, всесвітньо відомий економіст та громадський діяч Богдан Гаврилишин, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські та інші.

    «Головною зброєю України, яка дозволить сконсолідувати політичну волю та ресурси, інтелектуальний капітал та громадську ініціативу, є відкритий розвинутий загальнонаціональний діалог, на основі якого й будуть реалізовані базові структурні реформи. Але діалог має сенс, коли  він є двосторонній, коли обидва партнери – влада та громадськість – налаштовані на результат. Закликаємо владу дослухатися до нашої думки та почати говорити з людьми, приєднатися до партнерства з громадянським суспільством, чому немає альтернативи», – переконаний член Наглядової ради форуму, голова Антикризової ради громадських організацій України, президент УСПП Анатолій Кінах.

    Не можна побудувати розвинуту економіку, здорове суспільство, якщо не виховувати в людях   моральні принципи, не впроваджувати демократичні стандарти, миритися з духовною убогістю, яка на будь-якому рівні призводить до корупції. В цьому переконані лідери українських церков.

    Про необхідність надати дорогу молоді, відкрити соціальні ліфти для освіченої генерації людей 25-30 років, забезпечити їх можливість потрапити у владу говорив професор Богдан Гаврилишин.

    На переконання громадського діяча Євгена Уткіна,  Україні треба додати вагомих зусиль для розвитку високих технологій, в яких в нас є дуже непогані  напрацювання. На форумі був  презентований проект стратегії розвитку міста Біла Церква до 2022року.  

    Ключовою стала доповідь експерту Світового банку  Томаша Шуби «Як відкрити можливості економічної активності в Україні (досвід трансформації країн Центральної та Східної Європи: практичні уроки для України)». Суспільний діалог суспільства та влади, команда якої  має бути міцною та сконсолідованою, чітке та стратегічне планування та раціональне використання власних ресурсів, які доповнять міжнародні фінансові надходження та  інвестиції – такими були його поради до трансформації країни.

    Активісти «Трансформації України» визначилися з секторальними напрямками роботи та повідомили про завершення підготовки до проведення   форумів в регіонах. В планах роботи форуму – спільне з Європейським парламентом засідання в Брюсселі 9 грудня, яке розпочне системний діалог з представниками європейського народовладдя; презентація  нової структури на ІХ форумі «Європа-Україна» в Лодзі (Польща); підготовка рекомендацій щодо впровадження кращих європейських практик трансформації України для вітчизняної влади та європейської спільноти.

    «Ми закликаємо органи влади, усі здорові сили в країні до сконсолідованих спільних дій задля ефективного реформування держави, пошуку її гідного місця у світовому розподіли праці, зростання добробуту людей. Національний форум вже став постійно діючою платформою, яка охоплює регіони України. Наступне засідання «Трансформації України» ми плануємо провести в лютому 2016 року», – підсумував   голова Антикризової ради громадських організацій України Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.