• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Податкова реформа потребує негайного доопрацювання та прийняття, а не чергової імітації

    Опубликовано: 2015-11-16 09:00:52

    Наближається кінець фінансового року, а країна досі не має визначених параметрів податкової системи та проекту бюджету на 2016 рік. Підприємницька спільнота стурбована, адже не може прогнозувати свою діяльність та гарантувати партнерам виконання контрактів. Україна і надалі «топчеться» на місці, адже конкуруючі центри розробки реформи – уряд та парламент – лишилися кожен при своїй думці, не знайшовши консенсус.

    «Ділова громада доклала неймовірних зусиль, щоб допомогти владі визначитись із податковою реформою. Свого часу промислова та підприємницька спільнота підтримала низку положень парламентського варіанту податкової реформи (законопроект №3357) та сказала рішуче «ні» моделі Мінфіну, яка, на їх думку, збільшує фіскальне навантаження та не сприятиме розвитку ділового та інвестиційного клімату в Україні, збільшенню кількості малого бізнесу та самозайнятих громадян як гарантії розвитку вітчизняної економіки. Законопроект №3357 вимагає спільного доопрацювання із врахуванням думок ділової спільноти, експертів, які є обґрунтованими та підтриманими суспільством. Цей процес має бути системним, швидким та прозорим», – зазначає президент УСПП Анатолій Кінах.

    Він нагадує, що ділова громада наполягає на збереженні спрощеної системи оподаткування, відміні депонування ПДВ-рахунків та зниженні навантаження на фонд оплати праці, скасуванні додаткового імпортного збору, своєчасної, прозорої системи повернення ПДВ.

    «Штучно створювані навколо податкової реформи проблеми погіршують економічну ситуацію в країні, в тому числі і макрофінансову. Падає експорт (на 35%), продовжується відтік інвестицій через національну «невизначеність». При цьому продовжує потерпати внутрішній ринок, щодо якого немає чіткої урядової політики розвитку і підтримки, платоспроможність населення безпрецедентно низька, а виробники не мають стимулів для діяльності, модернізації своїх потужностей, покращення конкурентоспроможності. Замкнене коле необхідно розривати, а не крутитися, поглиблюючи кризу», – вважає Анатолій Кінах.

    Підприємці очікують на консолідовану позицію влади щодо податкової реформи, адже запас міцності та часу вже вичерпується: фінансовий рік не може починатися з невідомості, а що ще гірше – з недоопрацьованих реформ, які шкодитимуть бізнесу, руйнуватимуть середній клас самозайнятих громадян, які в часи соціально-економічної кризи можуть «витягнути» вітчизняну економіку. Про це йдеться в постійно оновлюваній Антикризовій програмі спільних дій влади та бізнесу, прийнятій УСПП спільно із діловим середовищем країни, науковцями та аналітиками.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.