• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державне управління справами звертається до Кабінету Міністрів України щодо створення національних природних парків «Залісся», «Білоозерський» і «Синьогора»

    Опубликовано: 2015-11-10 08:58:25

    Указами Президента України від 11 грудня 2009 року № 1048 «Про створення національного природного парку «Білоозерський», від 11 грудня 2009 року № 1049 «Про створення національного природного парку «Залісся» та від 21 грудня 2009 року № 1083 «Про створення національного природного парку «Синьогора» постановлено створити національні природні парки «Білоозерський», «Залісся» і «Синьогора», а Кабінету Міністрів України і Державному управлінню справами – вирішити питання щодо реорганізації в установленому порядку Державних організацій «Лісове господарство «Білоозерське», «Резиденція «Залісся» і «Резиденція «Синьогора».

    На виконання цих завдань розроблено, погоджено та затверджено наказами Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 19 лютого 2010 року № 84, 85, 86 положення про національні природні парки «Залісся», «Білоозерський» та «Синьогора».

    Організаційні роботи, пов’язані з реорганізацією Державних організацій «Лісове господарство «Білоозерське», «Резиденція «Залісся» і «Резиденція «Синьогора» в національні природні парки, передбачають низку заходів, зокрема: розробка проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок; проекту з організації та встановлення меж території Парку; проекту організації території національного природного парку, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів; ведення наукової діяльності (для кожного національного природного парку окремо) тощо.

    Державним управлінням справами щороку під час підготовки бюджетних запитів ураховувалася потреба в додаткових коштах для створення та функціонування національних природних парків. Однак у 2010−2015 роках відповідних коштів на зазначені цілі в державному бюджеті не передбачалося.

    У січні 2015 року Державне управління справами зверталося до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо сприяння у вирішенні питання фінансування зазначених заходів за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. На жаль, позитивної відповіді так і не отримано.

    Державне управління справами просить Кабінет Міністрів України посприяти у створенні національних природних парків «Залісся», «Білоозерський» і «Синьогора» та врахувати видатки для їх функціонування.

    У бюджетному запиті до проекту державного бюджету на 2016 рік Державним управлінням справами для створення національних природних парків було враховано необхідні видатки, які становлять близько 13 млн гривень.

    Таким чином, створення національних природних парків «Залісся», «Білоозерський» та «Синьогора» буде можливим лише за умови належного фінансування зазначених заходів з Державного бюджету України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.