• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Безвізовий режим з ЄС вкрай потрібен українському бізнесу, і парламентський популізм тут ні до чого

    Опубликовано: 2015-11-10 08:56:56

    Парламент просто зобов’язаний проголосувати за поправку до Трудового кодексу щодо заборони будь-якої дискримінації в галузі праці. Робити з такої правової норми перепони для започаткування безвізового режиму з ЄС, який сприятиме розвитку багатосторонніх відносин, в тому числі і бізнесових, неприпустимо. Так в УСПП прокоментували провал голосування у Верховній Раді зазначеної поправки до проекту нового Трудового кодексу.

    «Безвізовий режим із ЄС потрібен й пересічним громадянам, й українському бізнесу, який очікує сприятливих можливостей диверсифікувати свої ринки або  вперше вийти на експорт. Ми говоримо про започаткування вільної торгівлі вже з 1 січня 2016 р., але вона вкрай потребує можливостей вільного та комфортного пересування підприємців. Переговори, бізнес-форуми, виставки – без цього неможливо працювати з Європою, усім цивілізованим світом. Не можна перетворювати процедури ухвалення таких важливих для країни правових норм на привід для демонстрації популізму», – наголошує президент УСПП Анатолій Кінах.

    В УСПП сподіваються, що парламентарії таки приймуть  необхідні в першу чергу для самої країни, а також для лібералізації візового режиму з ЄС закони. Окрім того, Верховній Раді ще є над чим працювати: на часі прийняття держбюджету на 2016 рік та податкової реформи. Остання, зареєстрована в парламенті у вигляді законопроекту №3357, потребує врахування пропозицій бізнесу та громадських організацій щодо цілої низки норм: збереження спрощеної системи, скасування ПДВ-рахунків тощо. 

    «Для розвитку вітчизняної економіки потрібні сприятливі діловий та інвестиційний клімат. Якщо є всі умови, правові гарантії, то зростатиме число підприємців, самозайнятих громадян, які платитимуть податки та забезпечуватимуть роботою своїх співгромадян. Інвестори вкладатимуть кошти, а закордонні партнери працюватимуть із нашим бізнесом, імпортуватимуть українські товари. Україні ще стільки потрібно для цього зробити – привести у відповідність з ЄС технічні регламенти та сертифікацію продукції, подумати над компенсаторними заходами, щоб ми не «загубилися» на європейських ринках тощо. Але таке можливо лише за умови системних реформаційних дій з боку держави. Тому варто боротися не із цілком розумними та демократичними нормами оновлення українського законодавства, а з тим цілим сонмом невирішених завдань і проблем, які накопичилися в економіці країни», – зазначив Анатолій Кінах.

    Нагадаємо, УСПП та низка провідних бізнес-асоціацій України нещодавно оновила Антикризову програму спільних дій влади та бізнесу, в якій передбачено план виходу країни із кризи на 2015-2016 роки. Напрацювання сотень підприємців, промисловців та представників наукового середовища вже передані для вищого керівництва держави та представлені для ознайомлення та пропозицій громадськості на сайті УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.