• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жодні реформи не діятимуть без ефективної кадрової політики

    Опубликовано: 2015-10-16 08:19:30

    Процеси  реформування України та її економіки мають спиратися на досвід і професіоналізм їх безпосередніх виконавців – державних посадовців. Це одна із головних та життєво необхідних умов якісних змін в країні, її адаптації до нових реалій – незворотної інтеграції до ЄС, потреби підвищення економічного потенціалу, рівня життя населення тощо. Кадрова політика в нашій державі потребує якісного оновлення – очищення від політичних «кольорів», відмову від принципів особистої відданості, приналежності до різних фінансових груп тощо.  Про це йшлося в інтерв’ю президента УСПП Анатолія Кінаха одній із вітчизняних радіостанцій.

    «Рівень державного менеджменту в країні впав безпрецедентно. Саме тому гальмуються реформи, поглиблюється соціально-економічна криза. Як можна у момент зниження базових економічних показників –  обсягу промислового виробництва до  20%,  експорту-імпорту – до 35%,   зростання заборгованості по заробітної платі –  з початку року на 52% – не мати жодної ефективної антикризової програми? Країна пережила нечувану девальвацію гривні – чому не «включені» програми імпортозаміщення? Чому не працює розумний державний протекціонізм щодо транспортного машинобудування, де падіння складає близько 80 %, в той же час  зношення основних фондів  на Укрзалізниці вимірюється майже такими цифрами? Так, країна відкинута  назад в тому числі анексією територій, військовими діями  на сході, втратою традиційних ринків. Але не можна все списувати на війну. Промислова спільнота вимагає від держави значного  підвищення  рівня державного менеджменту, одним з проявів якого є економічних патріотизм та готовність віддано  працювати заради державних інтересів», – переконаний Анатолій Кінах. 

    За його словами, саме осінь 2015 року – за декілька місяців до взаємного з ЄС відкриття ринків – є дуже відповідальною порою,  коли вже немає часу на боротьбу за ресурси, особистий імідж,  дискусії та суперечки.

     Окрім усього окресленого, найнагальніше питання зараз – це боротьба із корупцією, адже таких «нечистих» на руку діячів накопичилася критична маса.  «Цю проблему  бачить вже  весь світ. Наші міжнародні партнери беруться «виховувати» Україну, але це внутрішнє питання, яке маємо вирішити самостійно і тим самим довести свою дієздатність як держави і прагнення змін як цивілізованого суспільства. Кожен корупціонер має отримати своє – незалежно від статусу, посади, політичної приналежності. Перед законом всі рівні», – наголошує Анатолій Кінах.

    Головним критерієм відбору кадрів повинна стати їх фаховість, а також патріотизм та відданість державному інтересу.  Владі потрібні люди, які мають певні напрацювання та досвід в тій чи іншій галузі, сприятимуть найоптимальнішому вирішенню завдань, які стоять наразі перед державою, з мінімальною кількістю ризиків. Адже влада за підтримки суспільства, об’єднання промисловців і підприємців повинна бути готова працювати вкрай відповідально,  приймаючи сучасні ефективні  рішення щодо укріплення позицій України, розвитку її економіки, різних промислових галузей, диверсифікації ринків тощо. 

    Нагадаємо, УСПП неодноразово наголошував, в тому числі і в Антикризовій програмі спільних дій влади та бізнесу, на потребі розвивати кадровий потенціал нашої держави. Зокрема, йдеться про залучення до реформ  молодих перспективних спеціалістів, необхідність  «соціальних ліфтів» – можливості освіченої енергійної молоді робити кар’єру державного службовця. Цьому ж сприяє гарантування першого робочого місця, збереження фахового сегменту працівників пенсійного віку, які володіють колосальним запасом знань та навичок. Лише відповідальна,  плідна, ефективна  співпраця влади і бізнесу, влади і громади  забезпечить якісній кадровій політиці глибоку моральну підтримку та сприйняття суспільства, переконаний А.Кінах. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.