• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нардеп Поляков «Керівництво «Укргазвидобування» планувало здати секретну інформацію Кремлю»

    Опубликовано: 2015-09-29 08:29:02

    Державне підприємство ПАТ «Укргазвидобування» має намір провести тендер на закупівлю послуг з технічного аудиту  та технічної підтримки компанії на суму 33 мільйони гривень. Про це стало відомо народному депутату, члену МДО «Депутатський контроль» Максиму Полякову.

    Парламентар зазначив, що перелік вимог до учасників тендеру складено таким чином, щоб лишити доступ для «своїх». Вимоги до учасників настільки детально розписані, що лише одна-дві компанії можуть відповідати їм усім.

    Серед претендентів – американська компанія Goragovo Energy Engineering Corporation, яка навіть не має власного сайту в мережі. За інформацією з відкритих джерел, керує нею Ільдар Діяшев – в минулому, працівник російської компанії «Сибнефть».

    «По суті, керівництво «Укргазвидобування» було готове здати Кремлю усю технічну документацію, у якій детально розписано, скільки наша держава може видобути газу, які прибутки це приносить, а також перспективи України у газовій сфері», – наголошує Максим Поляков, – «Для нас це стало б стратегічною катастрофою. Нові можливості для шантажу та інформаційної війни – ось що міг отримати агресор».

    Слід зазначити, що керівництво «Укргазвидобування» призначило дату тендеру щодо консалтингу на 29 вересня, проте з невідомих причин його було скасовано.

    Максим Поляков вже направив депутатські звернення до глави НАК «Нафтогаз» А. Коболєва з вимогою звільнити керівництво «Укргазвидобування».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.