• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Туреччина можуть довести свій товарообіг до 20 млрд дол. на рік

    Опубликовано: 2015-09-17 09:41:53

    Україна і Туреччина є перевіреними стратегічними партнерами і мають докласти зусиль задля розвитку нових напрямків зовнішньоекономічної співпраці, надходженню інвестицій. Про це йшлося нині на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха та посла Турецької Республіки в Україні Йонета Джана Тезеля.

    «Україна, як і Туреччина,  впевнено рухається шляхом європейської інтеграції, і така спільна ціль потребує від нас розширення двостороннього зовнішньоекономічного співробітництва. Ми цілком можемо довести товарообіг між нашими країнами до 20 млрд дол. на рік.  Крім того, обидві сторони добре розуміють, що євроінтеграція є синонімом невідкладної та результативної модернізації економіки, адаптації її до європейських стандартів. Це також є моментом спільних інтересів Туреччини та України», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

    Йонет Джан Тезель погодився з підходами українських промисловців і підкреслив, що громадяни його країни зацікавлені в тому, щоб «в Україні було багато турецького, а в Туреччині – українського». Він зупинився на підготовці угоди про вільну торгівлю між нашими країнами і попросив підтримки промислово-підприємницької спільноти з прискорення цієї роботи, маючи на увазі створення умов для здорової конкуренції представників вітчизняного та закордонного бізнесу.

    Анатолій Кінах зауважив, що крім завдання розвивати двостороннє співробітництво, в Туреччини та України є усі підвалини об’єднати зусилля та працювати задля спільного завоювання ринків третіх країн. Він поінформував турецьку сторону, що 8 жовтня  відбудеться Київський міжнародний економічний форум «Україна: з третього світу в перший» за участі європейських бізнес-партнерів УСПП та запросив турецьких бізнесменів до участі в його роботі. Також А.Кінах повідомив про участь вітчизняних бізнесменів в українсько-турецькому бізнес-форуму, який організовує Стамбульська торгова палата  наприкінці листопада.

    Сторони обмінялись думками з приводу необхідності розширяти торгівельні, виробничі, транспортні, інвестиційні контакти, проводити дискусії щодо спільних проблем розширення зовнішньоекономічної співпраці, подальшої інтеграції в структури Європейського союзу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.