• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Ситник: Пріоритетом роботи НАБУ будуть корупціонери з представників чинної влади

    Опубликовано: 2015-09-10 13:59:08

    Корупція у владі підриває довіру народу до держави, тому я бачу пріоритетом роботи Бюро розслідування злочинів, скоєних насамперед представниками чинної влади. Про це в ефірі телеканалу «Zik» заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
     
    За його словами, одіозні політики з минулого, які підслідні НАБУ, отримають своє покарання.
    «Втім корупція, яка була в минулому, в минулому і залишилася. А корупція, яка панує зараз, створює відчуття, що Небесна Сотня полягла даремно. Ми не можемо цього допустити», - переконаний він.
     
    Водночас директор НАБУ впевнений, самими гучними затриманнями здобути довіру суспільства неможливо. А.Ситник підкреслив, змінити ситуацію з корупцією в державі зможуть лише вироки.
    «Вважаю, поки ми не отримаємо вироки відносно підслідних бюро осіб, поки вони не понесуть покарання, ситуація з корупцією залишатиметься незмінною. У питанні якнайшвидшого винесення вироків ми розраховуємо на підтримку громадян. Адже зрілість громадянського суспільства настільки висока, що за наявності достатньої доказової бази та супроводу справи, суд не зможе винести незаконне рішення», - вважає директор Бюро.
     
    Разом з тим А.Ситник зазначив, що НАБУ намагатиметься стратегічно впливати на зменшення ризиків корупції через ініціювання змін до законодавства.
    «Успіх у боротьбі з корупцією залежить не лише від каральних функцій правоохоронних органів. Питання зрушиться з місця, коли буде проводитися дерегуляція, превенція. Тому необхідно постійно мінімізувати корупційні ризики в державі. Водночас працівниками Бюро вже ведеться робота щодо складання досьє на кожну підслідну нам особу. Впевнений, якщо ми нічого не зробимо, ми можемо втратити державу. Це – найкраща мотивація для роботи», - підкреслив А.Ситник.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.