• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Місія щодо лібералізації візового режиму відвідала НАБУ

    Опубликовано: 2015-09-02 08:22:35

    Представники місії щодо виконання 2-ї фази Плану дій з візової лібералізації під час зустрічі з керівництвом НАБУ Артемом Ситником та Гізо Углавою обговорили формування та роботу Національного антикорупційного бюро.
     
    Обрання Антикорупційного прокурора стало одним з питань, яке підіймалось представниками оціночної місії в Україні.
     
    Артем Ситник підкреслив, що Бюро готово до роботи – відібрано 70 детективів, які у жовтні можуть розпочинати розслідування. Проте це неможливо буде зробити без Антикорупційного прокурора, який оголошує підозру, здійснює нагляд під час проведення слідства, передає справу до суду.
     
    «Ми рухаємось чітко у відповідності з дорожньою картою – як заявлялось раніше, з 1 жовтня наші детективи готові розслідувати справи. Ще є час для формування конкурсної комісії, яка обере Антикорупційного прокурора. Як відомо, комісія складається з 4 представників Генеральної прокуратури та 7 – Верховної Ради. ГПУ вже визначилась, тепер має проявити політичну волю парламент», – зазначив Директор НАБУ.
     
    Він висловив сподівання, що комісія буде створена найближчим часом, а сам конкурс буде чистим та прозорим. Також Ситник пояснив, що Антикорупційний прокурор не залежить у своїй діяльності від Генерального прокурора.
     
    Під час зустрічі також підіймались питання щодо формування Бюро, оперативного доступу працівників НАБУ до баз даних, обрання детективів та подальшого підвищення їх кваліфікації. Зокрема, перший заступник Директора НАБУ Гізо Углава розповів, що детективи, які перемогли у конкурсі, протягом вересня навчатимуться у кращих міжнародних та вітчизняних експертів.
     
    «Серед кандидатів, які перемогли у конкурсі, приблизно 40% не мають досвіду розслідувань. Враховуючи те, що професія детектива є новою для України, для всіх детективів буде проведено тренінги. Також передбачено, що наші детективи перейматимуть досвід своїх колег з інших країн».
     
    Як відомо, з 31 серпня по 4 вересня в Україні працюватиме оціночна місія щодо виконання показників 2-ї фази Плану дій з візової лібералізації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.