• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Артем Ситник: Детективів НАБУ тренуватимуть британські колеги

    Опубликовано: 2015-07-24 14:21:45

    Перші детективи Національного антикорупційного бюро будуть обрані вже у серпні, потім розпочнеться їх початкове тренування. З цього приводу ми плідно співпрацюємо з британськими колегами. На сьогоднішній день за їхньої активної участі вже розроблена програма тренувань. Про це в інтерв’ю ВВС під час робочого візиту до Великобританії розповів голова НАБУ Артем Ситник.

    Він також зазначив, що допомагати з тренуванням детективів будуть і фахівці з інших країн Євросоюзу.

    «Це країни Прибалтики. У нас зараз постійно працює фахівець із Фінляндії, колишній прокурор, який займався антикорупційними розслідуваннями. Також є фахівець із Канади, який брав участь у розбудові багатьох антикорупційних бюро в різних країнах. Тобто є група міжнародних фахівців, які вже на сьогодні активно допомагають у створенні бюро і в розробці програми тренінгів», - повідомив А.Ситник.

    Розповідаючи про роботу майбутніх детективів, голова НАБУ підкреслив, вони не будуть сидіти і чекати, поки надійде скарга.

    «Інформацію детектив, найперше, отримуватиме, обробляючи відкриті і закриті бази даних, право доступу до яких прописане в Законі. Ми вже підписали меморандум про співпрацю з органами державного фінансового моніторингу. До жовтня такі меморандуми будуть підписані з Міністерством юстиції, фіскальною службою, з органами МВС та СБУ. У нас буде створений спеціальний підрозділ аналітиків, які будуть разом з детективами обробляти інформацію з цих баз даних і починати розслідування», - зазначив А.Ситник.

    З відкритих джерел, за його словами, детективи використовуватимуть той самий Google та соцмережі.

    «У Лондоні в аналітика є три комп’ютери: один комп’ютер – це доступ до відкритих джерел, другий комп’ютер – доступ до закритих джерел, і один комп’ютер – це соціальні мережі. І він із використанням програмних продуктів обробляє цю інформацію і видає продукт, який дає підстави порушити кримінальну справу і розпочати розслідування. Такий досвід ми впроваджуватимемо і в Україні», - наголосив А.Ситник.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.