• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські активісти вимагають від Яценюка реальної боротьби з корупцією в Україні та призначення професійного та дієвого посла в Британії

    Опубликовано: 2015-07-17 11:29:52

    15 липня Пан Яценюк в Лондоні виступав на skynews і в Chatham House говорив правильні речі і насправді виглядав краще ніж будь-який інший попередній український премєр.

    Але крім зовнішньо-політичних питань в нас ще є багато не вирішених внутрішніх проблем. Лист-звернення з цього приводу від Лондон Євромайдан, хоч неочікувано, але таки було вручено пану Яценюку сьогодні персонально. Вже 1.5 роки Україна не має посла в Британії. Українська громада вимагає призначення професійного, дієвого та патріотичного дипломата. Реальна боротьба з корупцією мати відбуватись по всій державі і уряд має сприймати критику своєї діяльності гідно.

    Суспільна критика влади і відповідне швидке реагування влади на запити та критику з боку суспільства є невідємною характеристикою справді демократичної європейської держави.

    Повний текст звернення

    Звернення української громади Лондона до Прем’єр-Міністра України пана Арсенія Яценюка  

    Шановний Арсенію Петровичу,

    Ми зверталися до тимчасово повіреного у справах пана І. Кизима з проханням організувати Вам коротку зустріч з українською громадою Лондона, так само як це було з паном Порошенком і Кличком минулого року. Пан Кизим пообіцяв повідомити про бажання громади про зустріч. На жаль, ми не отримали схвальної відповіді тому передаємо Вам це письмове звернення.  Ми розуміємо що у Вас дуже щільний графік, але ми би хотіли щоби Ви як Прем’єр-міністр пост-майданної України в європейській традиції були відкриті до діалогу з громадою, яка так багато вже зробила і далі робить для України.

    Українська громада Лондону заснувала Лондон Євромайдан в листопаді 2013-го року для солідарності з Євромайданом у Києві і підтримки повалення режиму Януковича.  Ця група є однією з найбільш активних серед світової української діаспори і організовує заходи, протести, інформаційні кампанії та збір коштів і речей для допомоги українським військовим та пораненим. За цей час нами було відправлено на фронт понад 40 тонн військового спорядження та медикаментів. Більше інформації про діяльність організації на  www.saveukraine.co.uk

    Весь цей час ми жодного разу не виносили наші внутрішньо-українські проблеми на британську публіку, захищаючи позицію українського уряду і концентрувались на допомозі армії і боротьбі з російською пропагандою. Але, на жаль, рівень невдоволення ситуацією в Україні і діями окремих міністрів і чиновників серед Українців Великобританії зріс настільки що ми зобов’язані звернутись до Вас. Вже пройшло півтори року, а злочинці винні у вбивствах героїв Небесної Сотні не засудженні, всім поплічникам януковича МВС дозволило втекти з грошима або ще гірше вони і надалі продовжують свої чорні справи.

    Ахметов продовжує робити бізнес відкрито надаючи допомогу сепаратистам і далі є найбагатшою людиною в Україні. Бандитам регіоналам (Клюєв і т.д.) і корумпованим суддям і прокурорам домашній арешт і можливість втекти в Росію, а патріотам СІЗО або куля при затриманні. Британці заарештували 23,5 млн доларів Злочевського у Лондоні, але справу проти нього закрили бо ГПУ під керівництвом Яреми просто відтягувало з подаванням доказів проти нього. Через аналогічні причини рада ЄС зняла санкції з колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова, екс-глави СБУ Олександра Якименко, колишнього радника Президента Ігоря Калинина і сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія Азарова. Таких прикладів можна наводити безліч.

    Незважаючи на прийнятий закон, правдива люстрація і досі не проведена, корупція процвітає. Український нарід так само як і міжнародна спільнота все бачить, розуміє і роблить свої висновки про ефективність роботи уряду на підставі фактів і досягнень, а не промов.

    Тому просимо Вас показати що Ви є з Народом України, який ціною своєї крові подарував Вам цю владу, а не зі зрадниками, корупціонерами і олігархатом і:

    • Звільнити міністра внутрішніх справ Авакова, генпрокурора Шокіна і всіх корумпованих прокурорів та суддів

    •призначення професійного, дієвого та патріотичного посла в Британії;

    •провести правдиву люстрацію у всіх міністерствах і відомствах
    •зупинити відтягування реформ прикриваючись військовими діями

    •визнати на офіційному рівні, що йде війна і принипинити вживати термін АТО

    •перестати фінансувати ДНР/ЛНР соц.виплатами, безкоштовним газом і електроенергією

    •ввести санкції проти рос. авіаліній які літають в Крим а також проти РЖД які доправляють зброю на Донбас.


    Ми готові і надалі Вас підтримувати але хочемо бачити прогрес, якого нажаль за минулих півтори роки було зроблено не достатньо.

    З повагою

    Лондон Євромайдан

    За інформацією та коментарями, будь ласка, звертайтесь до представників Лондон Євромайдан : Наталія Равлюк - 07791222303 або email: londoneuromaidan@gmail.com

    Примітки:
    •Сформована українською громадою група "London EuroMaidan" є однією з найбільш помітних спільнот діаспори, яка проводить постійні протести та збір коштів, починаючи з листопада 2013 р.
    •Лондон Євромайдан організовано пункт прийому допомоги українським військовим, що працює щоденно в Лондоні за адресою 154 Holland Park Avenue. Фінансова підтримка від лондонців витрачається на закупівлю медикаментів та амуніції, та доставляється українським військовим через волонтерів.

    •Започатковано кампанію #boycottrussian з метою економічної ізоляції Росії і підтримки України в її боротьбі із військової російською агресією

    •Більш детальну інформацію про Лондон Євромайдан можна знайти на веб-сайті: www.saveukraine.co.uk

    •Twitter @ londonmaidan

    •Facebook: https://www.facebook.com/london.maidan

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.