• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фестиваль «З країни в Україну» - новий погляд на рідну культуру

    Опубликовано: 2015-07-16 13:41:33

    Нещодавно стартувала друга хвиля всеукраїнського фестивалю "З країни в Україну". Заходу, що відрізняється культурно-просвітницьким спрямуванням. Впродовж трьох місяців волонтери, музиканти та народні умільці будуть відкривати для молоді, дітей та дорослих Україну, її красу та унікальність.
     
    Фестиваль дружби «З країни в Україну» - це поєднання цікавого відпочинку та духовного розвитку. Минулорічний захід проходив у звільнених містах Донбасу. Цього року у планах відвідати Харківську, Дніпропетровську і Запорізьку області. Учасники переїжджають з міста у місто, щоб привезти людям радість, веселощі та нові знання. У команді фестивалю на волонтерських засадах працюють: артисти, представники давніх народних ремесел, дипломовані викладачі та багато представників інших спеціальностей.

    Сам фестиваль - це масштабний захід з насиченою програмою: концертом, кінопоказом, фотовиставкою, майстер-класами, іграми для дітей. Активності тривають цілий день і залучають всіх - від дітей до дорослих. Для останніх найбільш цікавою є така частина програми, як лекції з історії, культури, мистецтва та етнографії України від фахівців високого рівня - кандидатів історичних наук, викладачів з великим досвідом та багажем знань.

    "Одна з головних причин  проведення фестивалю в тому, що в Україні мало хто знає  історію своєї землі. А у нас  неймовірна історія і культура. Цю спадщину потрібно берегти, розвивати, примножувати. Мета нашого фестивалю - нагадати людям про те, яка у нас прекрасна країна. Показати все те, чим вона унікальна. Відкрити її нові грані і примножити любов до Батьківщини", - зазначає Денис Блощинський, ідеолог всеукраїнського фестивалю« З країни в Україну».

    У день фестивалю у містах проводиться багато різноманітних майстер-класів, де діти та молодь можуть відкрити для себе справжні українські ремесла. А також переконатись, що народні промисли - це не архаїзм, а захоплюючі справи, які дозволяють розкрити таланти та отримати справжнє задоволення від процесу.

    Окрема частина програми - «Відкрита бібліотека». Ініціатива по збору літератури почалася задовго до старту фестивалю. Жителі різних міст охоче ділилися художньою, історичною та навчальною літературою. Задум проекту простий: книжки роздають безкоштовно, та перш ніж узяти подарунок потрібно пояснити, чим саме література припала до душі, або ж обміняти її на власну.

    Родзинкою програми став кінопоказ просто неба, що включав роботи проекту «Вавілон'13» - документальні сюжети про життя переселенців з Донеччини та Луганщини. Побачене не залишив байдужим жодного.

    Вечірня програма включала концерт українських рок-гуртів «Nesprosta», «SWEETLO», «GO.A» та Ірини Островскої. Атмосфера була неймовірною. Артисти максимально викладалися, а люди - відкривалися. Тому можна сказати, що перша хвиля фестивалю, зробленого людьми для людей, пройшла успішно. Адже у жителів Чугуєва, Куп’янська та Ізюму залишилося бажання продовжити знайомство з усім українським - історією, культурою, літературою та музикою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.