• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Купрій: Порошенко не хоче, щоб Путіна судили в Гаазькому трибуналі

    Опубликовано: 2015-06-30 15:28:40

    Президент Петро Порошенко вже п’ять місяців не підписує заяву Верховної Ради до Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо злочинів, скоєних посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій ДНР і ЛНР, чим лише потурає подальшим злодіянням цих осіб та продовженню конфлікту на Донбасі.

    Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав нардеп Віталій Купрій, виклавши фотокопії відповіді МЗС на його депутатське звернення.

    «В МЗС мені відповіли, що для того, щоб забезпечити юридичну відповідність заяви ВРУ вимогам Міжнародного кримінального суду і щоб «підкріпити» позицію України в цьому питанні, цю заяву повинен підписати Президент. Але нагадаю – вона була прийнята 4 лютого, а з тих пір пройшло вже майже п’ять місяців. Скільки часу потрібно Президенту, щоб зробити цей простий крок – рік, два?», - ставить риторичне питання Купрій.

    Депутат вважає, що Президент Петро Порошенко ввійшов у домовленості з Володимиром Путіним і не бажає, щоб той потрапив на лаву підсудних. Від Порошенка марно очікувати дій у цьому напрямку, оскільки він вже зарекомендував себе як противник ратифікації Україною Римського статуту Міжнародного кримінального суду, який би допоміг покарати військових злочинців із боку РФ, ДНР і ЛНР. Це підтверджує думку, що війна на Донбасі вигідна Порошенку.

    «Якби Порошенко свідомо не затягував ці процеси, а давно зібрав і передав необхідні докази військових злочинів Путіна та його приспішників, я переконаний, що ми б зупинили військові дії на Донбасі та врятували життя багатьом людям», - впевнений Купрій.

    Нагадаємо, що ще 4 лютого було прийнято постанову ВРУ №145-VIII «Про заяву Верховної Ради України «Про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій ДНР та ЛНР, які призвели до особливо тяжких наслідків та масового убивства українських громадян».

    МЗС повідомило, що підготувало та 27 лютого внесло на розгляд Президенту проект листа на адресу секретаря Міжнародного кримінального суду, який до сих пір не підписаний Порошенком.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.