• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Глави держави відсутня політична воля для подолання корупції - Купрій

    Опубликовано: 2015-06-25 11:53:33

    Ветування закону, який дозволяє громадянам ловити чиновників на злочинах, свідчить лише про те, що у Президента України Петра Порошенка відсутня політична воля боротися з корупцією.

    Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заявив член міжфракційного депутатського об’єднання ВРУ «Депутатський контроль», народний депутат України, співавтор даного закону Віталій Купрій.

    Мова йде про прийнятий парламентом закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами» (№1165), яким передбачено  впровадження інституту громадського обвинувачення, тобто можливість порушувати кримінальні провадження за ініціативи будь-яких фізичних чи юридичних осіб, яким стало відомо про факти корупції.

    «Ветування цього закону є ганебним випадком і проявом того, що Президент України не бажає боротися з корупцією. Таким чином пан Порошенко вбиває будь-яку громадську ініціативу та підтримує зловживання чиновників на всіх рівнях», – заявляє Купрій.

    За його словами, право громадян фіксувати отримання хабара на аудіо- та відео пристрої ніяк не може нести загрозу національній безпеці країни. Відтак, абсурднішого аргументування важко знайти, наголошує депутат.

    «Головна загроза національній безпеці України – це корупція. Права людей порушує хабарництво, а корупція нівелює головні принципи Конституції. Тому мене як громадянина України, співавтора даного закону, обурює те, що всі позитивні норми закону, конче потрібні сьогодні українському суспільству й державі для якісно нової  життєдіяльності, трактуюся Главою держави з точністю до навпаки», – резюмує Віталій Купрій.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.