• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Необхідно запобігти деградації державного управління в країні

    Опубликовано: 2015-06-23 13:17:07

    На жаль, одна з причин поглиблення соціально-економічної кризи, гальмування з проведенням системних реформ в Україні  полягає в деградації системи державного управління, в тому, що інститути  влади сформовані  не на основі якісної кадрової політики. Таку думку президент УСПП Анатолій Кінах висловив в ефірі одного з українських телеканалів.

    «Під час революції гідності, подій майдану народ висунув свою головну вимогу – забезпечити  нову якість влади і нову якість держави. Удосконалення кадрової політики мало б стати наріжним каменем усіх перетворень. Не кумівство та особиста відданість, не політична цілеспрямованість та доступ до ресурсної бази, а високий професіоналізм, моральні якості, жорстке неприйняття корупції та вміння захищати інтереси держави – ось що має бути в основі призначень високопосадовців, формування управлінського корпусу країни», – наголошує Анатолій Кінах.

    На думку громадського діяча, нині в системі держуправління розповсюджений відвертий непрофесіоналізм, коли посади займають люди без профільної освіти, недостатнього досвіду роботи за фахом. Ні до чого, крім поглиблення  соціально-економічних, політичних проблем це не призводить.   Він наголосив, що мають запрацювати механізми кадрового резерву, відбору претендентів на посади виключно на прозорій конкурсній основі з залученням в якості контролерів представників громадянського суспільства.

    Зниження якості державного управління в тому й полягає, переконаний А.Кінах, що система не здатна підготувати та реалізувати не лише  складні стратегічні проекти  з розвитку соціально-економічної сфери, модернізації країни, назрілих економічних та суспільних реформ,  а вирішити навіть тактичні завдання.

    «Нині вже міжнародні експерти підкреслюють: нашою системною проблемою є кон’юнктурна, заполітизована кадрова політика. Треба в стислі терміни рішуче домогтися покращення якості державного управління, довести його до рівня адекватності  нинішнім викликам, зробити сучасним, ефективним, професійним, відданим національним інтересам. Інакше на успіхи сподіватися марно. При чому громадянське суспільство має бути повноцінно включено в процеси оновлення, щоб запобігти помилкам та зловживанням, щоб міцно  стояти на сторожі інтересів держави», – підсумував президент УСПП.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.