• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Людмила Денісова: Рішення Парламенту дозволить пенсіонерам та інвалідам отримати субсидію автоматично

    Опубликовано: 2015-06-23 10:27:29

    Людмила Денісова, Голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, один з авторів Закону України щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам (реєстр. № 2676), ухваленого Верховною Радою України 19 червня, роз’яснила його положення.

    За її словами, відповідно до змін, НЕпрацюючим пенсіонерам та НЕпрацюючим інвалідам, які живуть у помешканні самі (без родичів) субсидії дійсно призначатимуться автоматично, без їхнього звернення до органу соціального захисту населення. Відомості про таких громадян є в Пенсійному фонді України та інших органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування.

    «Для цього Міністерству соціальної політики потрібно лише здійснити правильні організаційні заходи. У Пенсійному фонді є інформація про працюючих та непрацюючих пенсіонерів та інвалідів. Адже він з 1 квітня обмежив виплату пенсій працюючим пенсіонерам. Думаю, що питання стосовно бажання чи небажання таких людей отримати субсидію автоматично не повинно взагалі виникати. Всі розуміють, що це одна з найбільш незахищених верств населення, і держава повинна допомагати їм у першу чергу», - підкреслила Людмила Денісова.

    Як повідомила народний депутат, у прийнятому Парламентом законі № 2676 чітко прописано, що НЕпрацюючим пенсіонерам та НЕпрацюючим інвалідам, які проживають у помешканні з іншими членами родини, субсидія надаватиметься за зверненням громадянина (звернутися може будь-хто з членів родини) на підставі довідок про доходи зареєстрованих громадян.

    Окремо в законі написано про те, що працюючим пенсіонерам та працюючим інвалідам, незалежно від того проживають вони самі у помешканні, чи з іншими членами родини, субсидія призначатиметься за зверненням громадянина на підставі довідок про доходи зареєстрованих осіб.

    «Твердження Мінсоцполітики про скасування збору будь-яких довідок для подання заяви та декларації для оформлення субсидії є ВІДВЕРТОЮ НЕПРАВДОЮ та САМООБМАНОМ», - наголосила Людмила Денісова.

    За її словами, зараз для заповнення декларації людям все одно потрібно брати довідки про доходи у бухгалтерії за місцем роботи. До того ж, вони повинні самостійно вираховувати податок з доходів фізичних осіб від загальної суми, як вимагається у декларації: «Підтвердити це можуть майже один мільйон осіб, які на сьогодні звернулися за отриманням субсидій».

    Людмила Денісова зазначила, що у зв’язку з таким заплутаним механізмом дій, громадяни роблять помилки при заповненні декларації та, як наслідок, позбавляються права отримувати субсидії або ж зобов’язані повернути у подвійному розмірі суму субсидій, яка їм була нарахована.

    «Тепер же, людям не потрібно буде робити всі ці «махінації», а просто подати довідку про доходи. Все інше зроблять працівники органів влади», - зазначила народний депутат.

    Окрім того, вона підкреслила, що народні депутати та представники профспілок та громадськості не раз звертали увагу Міністерства та надавали свої пропозиції щодо вдосконалення порядку отримання субсидій. «Проте, поки що, до цього часу, нас не було почуто», - підкреслила Людмила Денісова.

    Тому, за словами депутата, Парламент своїм рішенням не просто спростив, а запровадив новий і простий порядок отримання субсидії для родин, в яких є пенсіонери та інваліди.

    «Шкода, що не всі представники коаліційного Уряду можуть фахово аналізувати закони, або ж просто не мають бажання цього робити. Сподіваюся, що найближчим часом Президент України підпише цей закон, і як тільки він вступить в дію громадяни самі зможуть переконатися у можливості доступно та без проблем отримати субсидію», - резюмувала Людмила Денісова.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.