• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ігор Бенедисюк: «Судова реформа має забезпечити функціонування судової влади, яке б відповідало суспільним очікуванням»

    Опубликовано: 2015-06-23 08:52:35

    Про це Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк сказав, вітаючи з початком роботи учасників Програми Національної школи суддів України з підготовки голів та заступників голів апеляційних загальних, адміністративних та господарських судів, а також Апеляційного суду міста Києва, яка триватиме протягом 22–24 червня.

    «Щиро радий можливості звернутися до вас в той час, коли до нашої роботи прикута пильна увага суспільства, коли перед нами постають особливі завдання для подальшого розвитку України як правової держави», – відзначив Ігор Бенедисюк.

    «На тлі суспільних та політичних процесів, що відбуваються в Україні, актуальним на сьогодні є питання довіри до судів, тому судова реформа має забезпечити таке функціонування судової влади, яке б відповідало суспільним очікуванням», – сказав Голова Вищої ради юстиції, висловивши сподівання, що результатами реформи стануть незалежність суддів, подолання корупції в судах, впровадження ефективних судових процедур. За словами Голови ВРЮ, сьогодні суди повинні з підвищеною увагою захищати права та свободи людини, відстоювати європейські цінності, провадити неупереджене судочинство з належною якістю, ефективністю та у розумні строки, працювати так, аби «щоденна праця була успішною та з вдячністю сприймалася суспільством».

    «Показником нашої вірності європейським цінностям верховенства права є здатність вирішувати всі проблемні питання виключно у правовому полі», – сказав він.

    Найскладнішим завданням на сьогодні Голова ВРЮ вважає відновлення довіри суспільства до судової влади.

    «Хочу запевнити, що Вища рада юстиції стане запорукою високого професіоналізму суддівського корпусу, вірності принципам верховенства права, а я особисто докладу всіх зусиль, щоб цей орган користування високою повагою в суспільстві», – сказав Голова Вищої ради юстиції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.