• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Раді хочуть позбавити чиновників бізнесу - Дерев'янко

    Опубликовано: 2015-06-18 11:01:09

    Верховна Рада повинна зобов'язати чиновників та членів їхніх сімей продавати частки в підприємствах, якими вони напряму та опосередковано володіють.

    Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді 18 червня член ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко.

    Дерев'янко зазначив, що у зареєстрованому ним та Іриною Сусловою законопроекті №2097а передбачається зобов'язати кожну особу, яка зайняла посаду в органі влади, а також членів її сім'ї, протягом 20 днів після призначення на посаду здійснити відчуження істотної участі в бізнесі.
     
    Якщо чиновник у вказаний період не продає свої частки в бізнесі, то на 21 день після його призначення за рішенням Нацагентства з питань запобігання корупції бізнес переходить в управління Фонду державного майна України до закінчення строку перебування особи на посаді.
     
    Автори документу зазначають, що в основу законопроекту була покладена норма Закону "Про банки і банківську діяльність".

    "Всім нам з усіх ЗМІ зранку до ночі говорять про необхідність розділення влади і бізнесу як головного чинника механізму боротьби з корупцією. Та з тих же засобів масової інформації ми щодня дізнаємось про викриті корупційні схеми на всіх рівнях влади. При цьому витримці українців позаздрить будь-який народ світу, бо жоден народ не терпів би так довго корупціонерів при владі, які щодня звітують про боротьбу з корупцією, яку ж ці корупціонери і очолюють", - підкреслив Юрій Дерев'янко.

    За його словами, державні службовці, які передали в управління своє майно після призначення на посаду, все одно зацікавлені в подальшому збагаченні та збільшенні своїх статків.

    "Адже не секрет, що ще жоден з держслужбовців, залишаючи посаду, на яку його обрали чи призначили, не став бідним, а навпаки - його статки і в управлінні інших осіб збільшуються в десятки разів", - підкреслив Дерев'янко.

    Він зазначив, що в Україні влада фактично належить олігархам, а це призводить до подальшого розкрадання державного майна, збільшення розмаху і кількості корупційних правопорушень на найвищому державному рівні, зростанню напруги у суспільстві через зубожіння звичайних українців.

    "Нам потрібна державна політика для боротьби з олігархією. Саме для цього партія "ВОЛЯ" розробила і зареєструвала законопроект - Стратегію деолігархізації України, що має стати початком чіткої цілеспрямованої роботи над створенням такої державної політики. поки що керівництво ВРУ не поспішає виносити його на розгляд", - підсумував депутат.

    Прес-служба Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.