• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Заручниками лише одного слова у Законі стали тисячі» - Андрій Шипко

    Опубликовано: 2015-06-18 09:00:31

    Верховна Рада підтримала  ініціативу народного депутата України Андрія Шипко щодо внесення змін до Закону  «Про зайнятість населення», недосконалість якого заважала батькам дітей віком до шести років  отримати додаткові гарантії у працевлаштуванні.

    Слід зазначити, що таке право передбачено статтею 46 Конституції  України та наказом Міністерства соціальної політики України № 271 від 2013 року, але, як наголошує народний депутат, нажаль, на практиці не всі могли ним скористатися.

    «До мене звернувся мій виборець - нікопольчанин Юрій Венець, з проханням допомоги у відновленні законних прав. Він став заручником лише одного слова у Законі» - повідомив парламентар, пояснивши в чому полягає проблема.

    Справа в тому, що у редакції Закону України «Про зайнятість населення», прийнятій у далекому 1991 році, до категорії осіб, які потребують соціального захисту належали жінки, які мають дітей  віком до шести років. Тобто, відповідні гарантії надавались жінці, у якої є хоча б одна дитина.

    Після введення у дію в 2012 році нової редакції Закону України «Про зайнятість населення» були враховані вимоги щодо гендерної рівності жінки та чоловіка, та слова «жінки», «жінка» були замінені на слова «батьки» або «особа». Однак, слово «діти» було залишено у множині, через що і виникали певні труднощі.  Тисячі людей через безглузду синтаксичну помилку, залишилися без підтримки держави.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.